NOS Nieuws

Lantaarnpalen Groningen kunnen niet meer uit

De hele dag branden de lantaarnpalen in Groningen

In een groot gebied in het noorden van Groningen blijft de straatverlichting het hele weekend aan, ook overdag. Door een storing kunnen de lantaarnpalen niet meer uit.

De storing is volgens netbeheerder Enexis veroorzaakt door een kapotte printplaat in een installatie die de openbare verlichting automatisch moet in- en uitschakelen. De lampen krijgen geen signaal meer dat ze na zonsopgang weer uit kunnen.

"De openbare verlichting is wel aangegaan gisteravond, maar als we de lantaarns nu uit doen, dan gaan ze niet meer aan", vertelt een woordvoerder van Enexis tegen RTV Noord. Uit veiligheidsoverwegingen is daarom besloten om dit weekend de straatverlichting continu te laten branden.

Storingsgebied

Maandag gaat Enexis bij alle tweehonderd ontvangers schakelklokken plaatsen. Dat is sneller dan een nieuwe printplaat plaatsen, want die moet met de hand gemaakt worden door een bedrijf in Frankrijk. Dat duurt een paar weken.

"We zijn nu bezig om al deze klokken te verzamelen, die liggen her en der in magazijnen. En maandag gaan onze monteurs ze in de ontvangers plaatsen", vertelt de woordvoerder.

De storing is onder meer in Winsum, De Marne, Bedum, Middelstum en Kantens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl