Goedemorgen

Wekdienst: orkaan, Verstappen en Spotify

Goedemorgen,

de dag begint met wat zon, later meer bewolking en wat motregen. Het wordt een graad of 7.

Ban Ki-moon: we blijven bevolking van Vanuatu steunen

De VN is bang dat tientallen mensen zijn omgekomen op de eilandengroep Vanuatatu in de Grote Oceaan, duizenden kilometers ten oosten van Australië. Gisteren werden de eilanden getroffen door een orkaan. Het Australische Rode Kruis heeft reddingsteams naar de eilandengroep gestuurd.

Er komt vannacht in Australië definitief maar één Nederlander in actie bij de Grand Prix van Melbourne. Coureur Giedo van der Garde - die vecht om een stoeltje bij Sauber waar hij volgens de rechter ook recht op heeft - heeft een schikking getroffen met het Formule 1-team. Max Verstappen begint wel in Australië.

Grote muzieklabels zoals Universal Music hebben kritiek op gratis diensten als Spotify. Ze zeggen dat het gratis model niet houdbaar is. Volgens de topman van Universal houden platenmaatschappijen en artiesten niet genoeg over aan gratis streaming-diensten. Driekwart van de Spotify-gebruikers betaalt niet, toch verdient de muziekindustrie meer geld de laatste jaren.

Minister en VVD-campagneleider Edith Schippers

Volgens minister van Volksgezondheid en VVD-campagneleider Edith Schippers zitten er krachten achter de ophef over de VVD de afgelopen weken. In de Telegraaf zegt ze dat het wel heel toevallig is dat er achter elkaar drie affaires waren die haar partij in een slecht daglicht plaatsen.

Als een bonnetje dat 15 jaar zoek was een week voor de verkiezingen opduikt, is dat in mijn ogen geen toeval.

Schippers

Schippers noemt als mogelijke krachten de onderwereld, advocaten en het departement van het ministerie van Justitie. Ze denkt niet dat politieke partijen erachter zitten.

Deel artikel: