10 meter lang

Mysterieuze tunnel in Toronto blijkt relaxplek

De vraag wie de mysterieuze tunnel onder Toronto groef, hield Canada wekenlang bezig. Het is eindelijk duidelijk: het was de 22-jarige Elton McDonald. Voor hem was het gewoon een plek om lekker te relaxen.

Elton heeft 'm in vijf maanden met wat vrienden gegraven, vlakbij het huis van zijn ouders. "Ik heb er zelfs in gebarbecued", vertelt hij aan de Toronto Sun. "Ik wilde er nog een paar kamers inbouwen en hoopte er zelfs een televisie in op te hangen."

  • Toronto Police
    2,5 meter diep
  • Toronto Police
    Een bult zand bij de ingang van de tunnel
  • Toronto Police
    In de tunnel werd onder meer een generator gevonden
  • CBC News
    De omgeving van de tunnel

Terroristische tunnel

De tunnel werd bij toeval ontdekt door een medewerker van de buitendienst. Het bouwwerk was 10 meter lang en 2,5 meter hoog en zag er uiterst professioneel uit.

De Canadese autoriteiten hielden er serieus rekening mee dat de tunnel gegraven was voor terroristische doelen. Daarom vroegen ze inwoners van Toronto mee te denken over wie er achter het bouwwerk kon zitten.

Er werd gezegd dat het een terreurtunnel was, die mogelijk gelinkt werd aan al-Shabaab.

Elton McDonald

De mysterieuze tunnel werd dan ook breed uitgelicht in de Canadese media. Daardoor durfde Elton zich niet te melden. "Er werd gezegd dat het een terreurtunnel was, die mogelijk gelinkt werd aan al-Shabaab. Ik wist niet wat ik moest doen."

Nog eentje

Uiteindelijk wisten de autoriteiten hem op te sporen via een generator in de tunnel, die leidde naar het bouwbedrijf waar Elton werkte. Hij had de bouwmaterialen gekregen van zijn baas.

Volgens Elton was de politie onder de indruk van zijn graaftechnieken. Hij sluit dan ook niet uit dat hij er in de toekomst nog eentje graaft. "Maar dat doe ik wel pas als ik mijn eigen grond heb", grapt McDonald volgens de Toronto Sun.

Deel artikel: