10 meter lang

Wie groef deze meterslange tunnel onder Toronto?

De politie van het Canadese Toronto heeft de hulp van inwoners van de stad nodig. Want wie groef de onderstaande tunnel in een bos in stadsdeel North York? En waarom? Mogelijk is het het werk van terroristen die een aanslag voorbereidden op een groot tennistoernooi in de buurt, schrijven Canadese media.

Het kan zijn dat de 'tunnelterroristen' het hadden gemunt op de internationale tenniswedstrijden in het Rexall Centre. Vooralsnog allemaal speculatie, omdat de politie vandaag nog zei dat er geen aanwijzingen zijn voor criminele bedoelingen. Wel heeft het onderzoeksteam contact gehad met de organisatie van het tennistoernooi, schrijft CBC.

  • Toronto Police
    2,5 meter diep
  • Toronto Police
    10 meter lang
  • Toronto Police
    In de tunnel werd onder meer een generator gevonden
  • Toronto Police
    Zowel aan de zijkanten als aan de bovenkant was gestut
  • Toronto Police
    Een bult zand bij de ingang van de tunnel

Dat de tunnel niet het werk was van wat kwajongens, bewijst de professionaliteit van het bouwwerk wel. De tunnel was 10 meter lang en 2,5 meter hoog. De bovenkant en zijkanten waren gestut en er was verlichting aangelegd die werd aangedreven door een generator. CBC schrijft dat de politie de tunnel inmiddels heeft dichtgegooid.

Een medewerker van de buitendienst ontdekte het bouwwerk, toen hij een gat in een hek opmerkte. Toen hij in de omgeving zocht, vond hij de ingang van de tunnel. Die was afgedekt met een aluminium plaat.

De omgeving van de tunnel

Als er grote, professionele tunnels worden ontdekt, zijn die vaak bedoeld voor de drugssmokkel of als opslagplaats. Omdat deze niet af was en bijvoorbeeld niet naar een grens liep, wordt niet uitgegaan van een smokkelroute.

Deel artikel: