Mede-oprichter van Twitter Jack Dorsey is een duidelijk target

Aanhangers IS bedreigen medewerkers van Twitter

Aanhangers van Islamitische Staat hebben medewerkers van Twitter bedreigd. Het zou onder andere gaan om mede-oprichter Jack Dorsey. Twitter en de Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de bedreigingen, schrijft Reuters.

De bedreiging is gepost op JustPaste.it. De aanhangers roepen op om Twitter en de "belangen" van het bedrijf aan te vallen. "Jullie virtuele oorlog tegen ons zal een echte oorlog tegen jullie veroorzaken." Islamitische Staat gebruikt veel sociale media om hun boodschap te verspreiden. Twitter verwijdert accounts die iets met IS te maken hebben regelmatig, en deze bedreiging lijkt daar een reactie op te zijn.

"We komen altijd terug"

"Jullie zijn deze mislukte oorlog begonnen", staat in de post. "We hebben jullie vanaf het begin verteld dat dit niet jullie oorlog is. Maar jullie snapten het niet en bleven maar accounts sluiten. Maar we komen altijd terug." Wie is er achter de post zit, is onduidelijk.

Mede-oprichter van Twitter Jack Dorsey wordt specifiek genoemd in de bedreigingen: "Amedy Coulibaly, Omar Hussein en de Kouachi-broers en anderen hebben de levens van jullie vrienden afgenomen. Niemand kon hen tegenhouden. Wat weerhoudt hun vrienden om hetzelfde met jouw kennissen en werknemers te doen, Jack?"

Deel artikel: