Wekdienst: luchtruim Oekraïne, brokstukken AirAsia en Kris en Lisanne

Goeiemorgen! Een wisselvallige dag vandaag, met regen en motregen en mogelijk ook natte sneeuw. Het wordt 1 tot 5 graden, in het uiterste zuiden mogelijk iets zachter.

Wat heb je gemist...

Oekraïne had veel eerder met de rest van de wereld moeten delen dat het gevaarlijk was in het luchtruim boven het oosten van het land, dan had geen vliegmaatschappij daar meer gevlogen. Dat zeggen luchtvaartmaatschappijen naar aanleiding van de ramp met vlucht MH17.

Indonesische teams die zoeken naar wrakstukken van het neergestorte toestel van AirAsia hebben in de Javazee twee "grote objecten" gevonden. Beelden van onderwatervoertuigen moeten duidelijk maken of het gaat om wrakstukken. De objecten liggen zo'n 30 meter onder het wateroppervlak, heeft de coördinator van de zoektocht bekendgemaakt.

Het afgelopen jaar zijn er bijna 50.000 zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) in Nederland bijgekomen. Er zijn nu bijna 880.000 zzp'ers, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. De meesten zijn een organisatie-adviesbureau begonnen. Verder komen er in de bouw veel zzp'ers bij en opvallend veel starters hebben een eigen nagelstudio.

Wat moet je vandaag weten...

Drie Nederlandse deskundigen reizen vandaag naar Panama voor een nieuwe en laatste zoektocht naar stoffelijke resten van Lisanne Froon en Kris Kremers. Het zijn twee pathologen en een antropoloog. Ze gaan op verzoek van de families. De drie vliegen vandaag en reizen morgen door naar Boquete, de plaats waar Kris en Lisanne verbleven, voordat ze tijdens een jungletocht verdwenen.

De moeder van kris Kremers in Boquete, Panama

Deel artikel: