Er wordt onder meer gezocht met helikopters
NOS Nieuws

'Grote objecten' in zee bij zoektocht AirAsia

Indonesische teams die zoeken naar wrakstukken van het neergestorte toestel van AirAsia hebben in de Javazee twee "grote objecten" gevonden. Beelden van onderwatervoertuigen moeten duidelijk maken of het gaat om wrakstukken.

De objecten liggen zo'n 30 meter onder het wateroppervlak, heeft de coördinator van de zoektocht bekendgemaakt.

'Grote objecten' in zee bij zoektocht AirAsia

Romp

"Ze zijn er zo goed als zeker van dat het om wrakstukken van het toestel gaat", zegt correspondent Michel Maas. "Wat ze vooral zoeken, is de zwarte doos en de romp. Vermoed wordt dat in de romp de meeste slachtoffers liggen."

"Het onderzoeksteam heeft een op afstand bedienbare onderzeeër op de objecten afgestuurd, die foto's van de objecten gaat maken. Maar de zoektocht wordt bemoeilijkt door de sterke stroming en het slechte weer", zegt Maas.

Het gebied waarin naar lichamen en brokstukken wordt gezocht is inmiddels vergroot. "De brokstukken en lichamen die ze tot nu toe gevonden hebben zijn een heel eind afgedreven van de plek waar het vliegtuig in zee terecht is gekomen. Daarom hebben ze het zoekgebied, dat eerst enorm was verkleind, toch weer iets uitgebreid", legt Maas uit.

Er wordt gezocht met schepen, vliegtuigen en helikopters.

Dertig lichamen geborgen

De Airbus A320 met 162 mensen aan boord verdween zondag van de radar, op een vlucht van Surabaya naar Singapore. Reddingswerkers hebben tot nu toe dertig lichamen geborgen, waarvan er inmiddels vier zijn geïdentificeerd.

Gisteren werd het achterste deel van het vliegtuig met onder meer de staartvleugel gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl