Wekdienst: zorgwet, drama in Australië en Wüst

Goedemorgen!

veel regen en het is zeer zacht: zo'n 11 graden. In de loop van de dag breekt vanuit het noordwesten de zon door. Het waait nog steeds hard. Morgen vallen er stevige buien, soms met onweer en hagel.

Dit heb je gemist...

Het was een lange zit vannacht, maar ze zijn eruit: de VVD en de PvdA hebben de zorgwet aangepast. En volgens de twee partijen waarborgt de wet nu wel de vrije artsenkeuze. Als zorgverzekeraars je niet goed voorlichten, dan mag je toch zelf bepalen naar welke arts je gaat. En die zorg krijg je dus gewoon vergoed.

Premier Rutte tijdens het debat over de zorgcrisis

Een drama in de Australische stad Cairns. De politie vond in een huis acht dode kinderen. Ze zijn neergestoken. Een vrouw van 34 raakte gewond. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De vrouw wordt verhoord. Het is niet bekend of zij de moeder is van de kinderen.

Ireen Wüst is door persbureau Reuters uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Ze kreeg bij de verkiezing net iets meer stemmen dan tennisster Serena Williams. Wüst werd dinsdag al verkozen tot Nederlands sportvrouw van het jaar. Ze won op de Olympische Spelen in Sotsji twee keer goud en drie keer zilver.

En verder vandaag...

De eerste volle dag van Serious Request staat op het programma. Vannacht had Domien de eerste graveyard shift. Volg ons op Twitter voor het laatste nieuws en op Tumblr voor een kijkje achter de schermen.

Deel artikel: