NOS NieuwsAangepast

Acht doodgestoken kinderen in huis Australië

  • EPA
    Politieonderzoek bij het huis waar de slachtoffers werden gevonden
  • EPA
    Verdriet na het bekend worden van het drama
  • EPA
    Vermoedelijke familieleden van de gedode kinderen
  • EPA
    Buurtbewoners komen geschokt bij elkaar na het drama
  • EPA
    Treurende buurtbewoners na het drama
  • EPA
    De politie heeft de omgeving van het huis afgezet
  • EPA
    Hulpverleners doen uitgebreid onderzoek na het drama
  • EPA
    Een vrouw komt bloemen brengen ter nagedachtenis aan de slachtoffers
  • EPA
    Bloemen ter nagedachtenis van de slachtoffers

In de Australische stad Cairns zijn in een huis acht dode kinderen gevonden. Volgens de Australische politie zijn ze doodgestoken en gewurgd.

De slachtoffers zijn tussen de 1,5 en 15 jaar. Ze werden gevonden door een man van 20, hij is de broer van een aantal kinderen. In het huis was ook een gewonde vrouw van 34. Zij had steekwonden. Ze is volgens de politie de moeder van zeven van de acht gedode kinderen. Wie het achtste kind is, is onbekend.

De politie heeft de directe omgeving van het huis afgezet voor onderzoek. De gewonde vrouw wordt ondervraagd en werkt volgens de politie mee.

In een reactie noemde premier Abbott het drama hartverscheurend. "Alle ouders voelen het verdriet over wat er is gebeurd. Dit is een enorme misdaad. Vanavond zullen er in het hele land tranen en gebeden zijn voor deze kinderen."

Acht doodgestoken kinderen in huis Australië

Sinds de gijzeling in Sydney is Australië wel wat angstiger geworden.

Correspondent Robert Portier

Het is de tweede keer in een week dat Australië wordt opgeschrikt door een drama. Maandag was de gijzelingsactie in een koffiebar in Sydney, die eindigde met drie doden, onder wie de gijzelnemer. Abbott refereerde in zijn reactie op het kinderdrama nog aan de aanslag. "Dit zijn dagen waarop Australië op de proef wordt gesteld."

"Je merkt dat Australië sinds de gijzeling toch angstiger is geworden, de bloemenzee in het centrum van Sydney groeit nog altijd", vertelt NOS-correspondent Robert Portier. "Veel mensen maken zich zorgen en willen er alles van weten. Ook de minister-president heeft dus al gereageerd op het drama."

Opmerkelijk was dat de politie al heel snel met een verklaring kwam dat niemand zich zorgen hoeft te maken. Portier: "Mogelijk hebben gesprekken met de broer en de vrouw in het ziekenhuis al een beeld van de dader en de achtergrond van dit drama opgeleverd", aldus Portier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl