Vliegtuig van KLM landt op Sint-Maarten

'De afgelopen dagen waren afschuwelijk'

Zo'n 300 passagiers zitten al twee dagen vast op Sint-Maarten. Eén van hen is Irma, die met een collega op zakenreis was naar het eiland. Na twee dagen afzien, vliegt ze vandaag hopelijk terug naar Nederland. "De afgelopen dagen waren afschuwelijk."

KLM laat het echt wel een beetje afweten. Ze communiceren amper met ons, we moeten alle informatie zelf van internet halen.

Irma, passagier van het KLM-toestel

Het begon allemaal afgelopen vrijdag. "We waren hier vrijdagmiddag en we zouden om 13.45 uur vliegen", vertelt Irma. "In het vliegtuig hoorden we dat er een technisch probleem was en dat we eruit moesten. Dat was even later opgelost, maar daarna ging het weer fout en moesten we er weer uit."

"Toen zaten we daar, vast op het vliegveld. En van KLM hoorden we heel lang niks, er was geen enkele communicatie." Rond 20.00 uur 's avonds werden Irma en de andere passagiers naar hotels gebracht. "Maar daar was niemand van de KLM aanwezig."

Het duurde tot 02.00 uur 's nachts voor iedereen een kamer had.

Irma

En zaterdag werd het alleen maar erger. KLM vloog een reserve-onderdeel in voor het technische mankement, maar toen was er een bommelding op het vliegveld.

"We hadden zelf een busje geregeld naar het vliegveld. Het vliegtuig zou die avond vertrekken, maar toen de helft van de passagiers in het vliegtuig zat, moesten we er toch weer uit - voor de derde keer. Het personeel ging eerst testen, maar uiteindelijk gingen we dus niet."

"De mensen op het eiland doen overigens alles om het ons naar de zin te maken, en ook op het vliegveld is iedereen heel aardig."

Zaterdagnacht sliepen veel passagiers op het vliegveld. "Het is hier hoogseizoen, alle hotels zitten vol. Wij zijn zelf wat gaan bellen, en vonden uiteindelijk een hotel. Daar kwamen we pas rond 01.00 uur 's nachts aan, omdat we onze bagage niet meteen kregen. Ze waren nog aan het testen."

Voordat Irma in het hotel aankwam, zat ze vijf tot zes uur vast op het vliegveld. Zonder eten en drinken. "Pas rond 23.00 uur kregen we eten en drinken van de KLM, maar lang niet genoeg voor iedereen."

"De sfeer was heel gespannen. De marechaussee kwam ook, want sommige mensen gingen uit hun plaat. Maar ja, kinderen en oude mensen lagen onder een dekentje op een bankje. En dat dan zonder communicatie en geen eten en drinken."

De mensen op het eiland doen alles om het ons naar de zin te maken, en ook op het vliegveld is iedereen heel aardig.

Irma

Deel artikel: