Honderden KLM-passagiers vast op Sint-Maarten

Honderden KLM-reizigers wachten al ruim twee dagen op hun vlucht van Sint-Maarten naar Curaçao en dan door naar Amsterdam. De vlucht is door mankementen aan het vliegtuig zo vertraagd, dat KLM nu een leeg toestel naar Sint-Maarten stuurt om de gestrande reizigers op te halen.

Vrijdag kon de vlucht niet doorgaan doordat het vliegtuig technische problemen had. KLM besloot een onderdeel in te laten vliegen en bracht de reizigers voor de nacht onder in een hotel. De reparatie werd nog extra gecompliceerd vanwege een bommelding. Het vliegveld werd ontruimd. Het bleek om een valse melding te gaan.

Leeg toestel

Toen de monteurs weer bij het vliegtuig mochten en het technisch mankement wilden verhelpen, bleek dat de reparatie langer zou duren dan verwacht. KLM probeerde de passagiers weer onder te brengen in hotels, maar die waren volgeboekt. Daardoor moest het merendeel van de 380 reizigers de nacht op het vliegveld doorbrengen, onder vliegtuigdekens.

Daarop besloot KLM een leeg vliegtuig te sturen. Vanavond om 23.30 uur vertrekt het toestel vanaf Sint-Maarten. Via Curaçao, waar ook nog mensen vastzitten, vliegt het naar Amsterdam. Maandagmorgen rond 10.00 uur moet de vlucht landen op Schiphol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl