Amsterdam Uber alles

De omstreden taxidienst Uber levert niet alleen steeds meer werk op voor iedereen die z'n auto daarvoor wil inzetten. Ook voor jonge, talentvolle Nederlandse software-ontwikkelaars is er werk bij het bedrijf. Het Amerikaanse Uber heeft namelijk een complete ontwikkelafdeling in Amsterdam opgezet.

En dat is goed nieuws voor Nederland, zegt technologie deskundige Danny Mekić. "We zijn weer een stap dichterbij om een grote naam te worden in de digitale technologiewereld."

'Meer talent in Nederland door Uber'

Uber heeft gelijk een aantal medewerkers van het succesvolle Nederlandse appbedrijf Moop.me binnengehaald, onder wie oprichter Jelle Prins. Jelle gaat samen met negen anderen werken aan de consumentenapplicaties van Uber die over de hele wereld worden gebruikt. "Heel bijzonder dat een bedrijf uit Silicon Valley, hier naar Amsterdam komt om talent te zoeken."

Dit is erkenning en een boost voor de startup-community in Nederland.

Jelle Prins

Maar waarom Amsterdam?

Dat er is gekozen voor Amsterdam als standplaats, heeft meerdere redenen. Jelle noemt de talentvolle lichting van app-ontwikkelaars. "Als je kijkt naar de kwaliteit van de applicaties die we hier in Nederland hebben, dan ligt die significant hoger dan in de omringende landen."

Amsterdam heeft gewoon wel iets.

Danny Mekić

Dat is volgens technologie deskundige Danny Mekić niet de enige reden waarom dit soort bedrijven naar Nederland komt. "Allereerst is het natuurlijk een stukje dichterbij het Aziatische landschap, vanuit Amerikaans perspectief. We hebben een goede infrastructuur, een grote internationale luchthaven en heel veel techneuten. Bovendien is het fiscaal aantrekkelijk om hier te wonen. Amsterdam heeft gewoon wel iets."

Google investeerde vorig jaar 258 miljoen dollar in Uber. Mekić: "Ik denk dat we trots mogen zijn op dat dat soort innovatie startups voor Nederland kiest. Een mooi uithangbord. Het is nog een soort startup, maar tegelijkertijd al een gigantisch groot bedrijf dat erg veel waard is."

Deel artikel: