"Horny the Clown", mascotte van een hamburgerketen, heeft het gemunt op plaatselijke tieners. Bedoeld als comedy/horror, maar dat maakt de clown niet minder eng.

Clowns in Eindhoven achtervolgen twee meisjes

Het was even rustig op clownsgebied, maar in Eindhoven zijn er weer twee gesignaleerd. Twee meisjes van 16 zijn zondagavond achtervolgd door twee clowns.

Mijn dochter heeft voor haar leven gefietst

De moeder van één van de meisjes

De moeder van één van de twee meisjes vertelt haar verhaal aan Omroep Brabant. De meisjes fietsten volgens haar rond negen uur 's avonds over straat toen de twee clowns tevoorschijn sprongen.

Eén van de clowns zou een stuk hout bij zich hebben gehad. De twee gingen achter de meisjes aan. Eén van de twee verlegde daarna de aandacht naar een jongen bij een bushalte in de buurt. Het incident is gemeld bij de politie, en de wijkagent gaat extra opletten.

Practical joke?

Bij Omroep Brabant meldde zich nog een vrouw, die zaterdagavond rond dezelfde plek is lastiggevallen door een clown. In Nederland werd eerder al in Breda een melding gedaan van een clown.

Maar de echte clownsproblemen waren in Frankrijk, waar mensen zelfs zijn gearresteerd om de clownterreur. Het begon allemaal als een practical joke om mensen aan het schrikken te maken, maar dat liep op een gegeven moment de spuigaten uit.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar
Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel: