Still uit video die door Franse 'clowns' op YouTube is gezet.

Enge clowns jagen Fransen de stuipen op het lijf

Het lijkt een goede practical joke: je trekt een clownspak aan, schminkt je gezicht en gaat de straat op om mensen eens goed te laten schrikken. Maar voor een 14-jarige Franse jongen liep deze grap wat minder goed af: hij werd gisteren gearresteerd. Frankrijk is namelijk helemaal klaar met de 'clownterreur' op straat.

Frankrijk wordt al wekenlang opgeschrikt door 'terreurclowns': bijna elke dag zijn er meldingen van clowns die de straat opgaan om voorbijgangers de stuipen op het lijf te jagen. Vaak zijn het tieners die het gewoon leuk vinden om een grap uit te halen, maar soms gaat het om 'echte' criminelen die met messen of knuppels mensen overvallen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De politie vraagt daarom iedereen meteen te bellen als er zo'n clown wordt gespot en pleegde de afgelopen week al heel wat arrestaties. Zo pakte de politie afgelopen zaterdag in het zuiden van Frankrijk veertien verklede en bewapende tieners op. Een andere man hoorde gisteren dat hij vier maanden de cel in moet, omdat hij - verkleed als clown - een man met een staaf sloeg. Hij was dronken.

Clownjagers

De angst zit er bij veel mensen goed in. Sommige Fransen gaan zo ver dat ze zwaarbewapend de straat opgaan om op clowns te jagen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt in een verklaring dat mensen zich niet gek moeten laten maken door de clownhysterie en dat het in de meeste gevallen om een grap gaat.

De clowntrend lijkt te zijn overgewaaid uit Amerika en Engeland. Verschillende media schrijven dat het is begonnen met Twisty, een clown uit de serie American Horror Story. Maar mogelijk heeft ook deze prankvideo veel mensen op een idee gebracht:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar
Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel: