Wekdienst: alle MH17-wrakstukken in Charkov en België staakt

Goedemorgen,

vanochtend schijnt in het westen de zon, maar in het oosten en zuiden is het eerst nog bewolkt. Mogelijk regent het er. Het is zo'n 9 tot 11 graden. Morgen begint de dag droog, maar later regent het in het zuiden. Het wordt dan 8 graden.

Wat heb je gemist...

De trein met de laatste wrakstukken van vlucht MH17 is aangekomen in Charkov. Dat is bekendgemaakt door de OVSE, die onderzoeksraad leidt de bergingsmissie in het oosten van Oekraïne. Nu ook die twaalf wagons zijn aangekomen, is de bergingsmissie afgerond. De kleine stukken die nog in het rampgebied liggen, zijn niet nodig voor onderzoek.

De wagons met wrakstukken

De baby die in een waterafvoerbuis in Sydney is gevonden, heeft daar zes dagen gelegen. De politie zegt dat het jochie zeven dagen oud is en dat 'ie een dag na zijn geboorte in de buis is gedumpt. Het is een raadsel hoe de baby die tijd heeft overleefd. Een fietser ontdekte de baby in een voorstad van Sydney. Vermoedelijk is hij door de nauwe opening van de put geduwd en daarna bijna 2,5 meter gevallen.

Het duurste file in Nederland is die op de A15 tussen de knooppunten Benelux en Vaanplein. Het staat daar zo vaak vast dat het vorig jaar voor bijna 10 miljoen euro aan schade heeft opgeleverd. De schade door files in 2013 was in totaal 258 miljoen euro, berekende TNO.

Wat gebeurt er vandaag...

Dat zeggen de bonden waarvan de leden vandaag staken. Nu is dat nog in vier provincies, de volgende twee maandagen zijn andere provincies aan de beurt. De bonden staken, omdat ze tegen de bezuinigingen van de nieuwe regering zijn. Die wil 18 miljard besparen door de pensioenleeftijd te verhogen en kinderopvang en onderwijs duurder te maken. Ook op het spoor merk je wat van die stakingen: er rijden de hele dag geen treinen naar België.

Het Nederlandse marineschip Karel Doorman levert vandaag de laatste hulpgoederen voor de strijd tegen ebola. In Monrovia, in Liberia. De Karel Doorman was al in Sierra Leone en Guinee, en bracht daar mobiele laboratoria, ambulances en miljoenen plastic handschoenen. In Liberia krijgt het marineschip vandaag bezoek van de Liberiaanse president Johnson Sirleaf.

Deel artikel: