NOS Nieuws

Liberiaanse president aan boord van Karel Doorman

President Liberia aan boord marineschip

Het Nederlandse marineschip Karel Doorman krijgt vandaag bezoek van de Liberiaanse president Ellen Johnson Sirleaf. Ze zal aan boord gaan als het schip is aangekomen in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia. Dat heeft de Nederlandse ebola-gezant Hans Docter bekendgemaakt.

De Karel Doorman is in West-Afrika om medische hulpgoederen te leveren voor de strijd tegen ebola. Woensdag loste het schip spullen in de Sierra Leoonse hoofdstad Freetown en vrijdag in Guinee.

  • Hans Docter / twitter
    President Ellen Johnson Sirleaf van Liberia op de brug van de Karel Doorman
  • EPA
    De Liberiaanse president Ellen Johnson Sirleaf bezoekt vanmorgen de Karel Doorman

Het marineschip vertrok tweeënhalve week geleden uit Den Helder met aan boord onder meer mobiele laboratoria, tientallen vrachtwagens en ambulances en miljoenen plastic handschoenen. Liberia is de laatste halte op de missie van de Karel Doorman.

In het Radio 1 Journaal meldde commandant Peter van den Berg dat er een vervolgmissie komt. “Wij vieren Kerst in West-Afrika. Als we morgen Liberia verlaten, vertrekken we richting België of Nederland. Daar willen we zo snel mogelijk laden, zodat we weer goederen kunnen overdragen aan de hulpverlenende instanties hier. Zij zitten erom te springen.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl