Wekdienst: pijpbommen Ferguson, schietpartij Landgraaf en Harly

Goedemorgen!

In de loop van de dag wordt het overal droog en breekt de zon af en toe door. Het wordt tien tot veertien graden. Morgen ook zo'n zachte dag. Eerst is er aardig wat zon, later wordt het bewolkt en 's avonds kan het gaan regenen.

Wat heb je gemist...

De FBI heeft twee mannen opgepakt die explosieven kochten om te gebruiken in de Amerikaanse stad Ferguson. Daar wordt met spanning afgewacht of een blanke agent die in augustus een ongewapende zwarte tiener doodschoot, wordt vervolgd.

In Landgraaf is een gewonde gevallen bij een schietpartij op straat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

Bij een explosie in een hotel in Londen zijn vannacht zeker veertien mensen gewond geraakt. Door de kracht van de explosie is een deel van het Churchill Hyatt Regency Hotel zwaar beschadigd.

Wat moet je weten...

Er worden vandaag geen wrakstukken van vlucht MH17 geborgen. Nederlandse onderzoekers gaan het transport voorbereiden van de stukken die al zijn verzameld. De wrakstukken worden met de trein en met vrachtwagens naar Charkov gebracht. Vanuit daar brengt een vliegtuig de wrakstukken naar Nederland.

Door de vogelgriep mag de mascotte van Go Ahead Eagles vanavond niet door het stadion vliegen. Zeearend Harly moet vanwege het vervoersverbod voor vogels binnen blijven. Veel supporters van Go Ahead vinden het jammer, zeggen ze op Twitter. Go Ahead speelt vanavond tegen NAC Breda.

Deel artikel: