Ban Ki-moon: de wereld moet naar nul ebola-gevallen
NOS Nieuws

Ban: ebola kan halverwege 2015 verslagen zijn

De ebola-epidemie kan halverwege volgend jaar overwonnen zijn, maar dan moet de wereld wel meer middelen ter beschikking stellen. Dat heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gezegd tijdens een bijeenkomst van de wereldgezondheidsorganisatie WHO, de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

“Als we snel blijven handelen, dan kunnen we volgend jaar een eind maken aan de uitbraak”, zei Ban. Hij zei er bij dat het belangrijk is dat er nul gevallen overblijven. "Ebola is een ziekte die volledig verslagen moet worden. Je kunt niet zeggen dat je daarin geslaagd bent als er nog gevallen zijn."

Volgens Ban is er meer medisch personeel nodig in de ergst getroffen landen in West-Afrika.

"Mali grootste zorg"

Het sterftecijfer van ebola lijkt af te nemen. Ban benadrukte dat Mali nu de belangrijkste zorg is. Daar zijn sinds de uitbraak eind oktober zes mensen aan het virus overleden. De VN heeft onlangs een speciale taskforce aangekondigd om de uitbraak in Mali aan te pakken.

Guinee, Sierra Leone en Liberia zijn het zwaarst getroffen door de ebola-uitbraak. In deze landen zijn meer dan 5400 mensen aan het virus overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl