Hummers bij de autodealer

Hummer is back baby

Het was een van de grootste slachtoffers van de crisis, vooral vanwege het enorme formaat: de Hummer. Vijf jaar geleden verdween hij officieel bij de dealer, omdat fabrikant GM failliet ging. Ook de hoge benzineprijs deed de enorme auto de das om, omdat de Hummer wel een slokje lust.

Maar nu is de Hummer terug!

"We hebben er afgelopen week een paar verkocht", verklapt een autodealer aan de Washington Post. Tweedehands weliswaar, maar toch. Analisten zeggen dat grotere auto's in populariteit groeien, omdat de benzineprijs historisch laag is. Amerikanen betalen nu omgerekend 64 eurocent per liter, het laagste in ruim drie jaar. De goedkopere benzine bespaart de gemiddelde Amerikaan dit jaar zo'n 420 euro.

Liever een truck

Daar kun je nog geen Hummer van rijden, maar toch is de H1 een stuk populairder op Autotrader. "Afgelopen maand steeg de interesse in de H1 zo'n 11 procent", volgens een vertegenwoordiger van de site. En ook nieuwere trucks worden beter verkocht. De afgelopen maanden zijn er meer trucks verkocht dan gewone personenauto's.

De lagere benzineprijs hebben de Amerikanen grotendeels aan zichzelf te danken. De laatste jaren is er fors geïnvesteerd in het winnen van schalie-olie. Daardoor produceert de VS dit jaar voor het eerst in jaren zelf meer olie dan dat het land importeert uit landen als Saudi-Arabië. Dat merken ook wij aan de pomp.

Deel artikel: