De studio van Nieuwsuur
Aangepast

De uitzending van 29 november

Misbruik binnen de sport

De wielerbond KNWU stelt een onderzoek in naar intimidatie en misstanden binnen de wielersport. Dat heeft de wielerbond gisteren bekendgemaakt, op dezelfde dag dat oud-renster en huidig KNWU-hoofdbestuurslid Marijn de Vries in haar column in Trouw had verteld over haar eigen ervaringen met intimidatie. De Vries schrijft onder andere over een masseur die tijdens massages haar schaamlippen aanraakte.

Nadat afgelopen week in Engeland de berichtenstroom op gang kwam over voetballers die als jeugdspeler seksueel zijn misbruikt door trainers, besloot De Vries zelf alvast haar verhaal te delen. "De enige manier om hier een halt aan toe te roepen is door erover te gaan praten."

Ook in Engeland start een onderzoek naar de beschuldigingen van seksueel misbruik bij voetbalclubs. Enkele voormalige voetballers vertelden afgelopen week dat ze als jeugdspeler zijn misbruikt.

Precieze aantallen incidenten van seksuele intimidatie in de sport zijn niet bekend. NOC*NSF heeft een telefonische hulplijn - 0900 - 202 55 90 - waar jaarlijks tientallen meldingen binnenkomen.

Vanavond zitten in de studio: Marijn der Vries en Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht.

Voor wie is Rotterdam bedoeld?

Een keuze voor de toekomst: wie moet de voorkeur krijgen in het woonbeleid van Rotterdam? De laagste inkomens of de midden- en hogere inkomens? 450.000 Rotterdammers stemmen morgen over de Woonvisie 2030 van wethouder Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam).

Volgens het stadsbestuur is de verhouding tussen goedkope, sociale huurwoningen en huizen in het middensegment scheef en moet Rotterdam de komende jaren twintigduizend goedkope huurwoningen slopen of verkopen.

Rotterdam: botsing tussen arm en rijk?

Wanneer valt Aleppo, het symbool van de opstand tegen Assad?

Frankrijk wil een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad over de toestand in de Noord-Syrische stad Aleppo. Het Syrische regeringsleger kreeg daar gisteren een groot deel van het door rebellen beheerste oosten van de stad in handen. Voor de Syrische president Bashar al-Assad een cruciale slag.

Het oostelijk stadsdeel ligt door de beschietingen en bombardementen grotendeels in puin. Er is geen voedsel en geen water. Duizenden inwoners zijn inmiddels op de vlucht. In Nieuwsuur vanavond een gesprek met Jan Egeland, hulpcoördinator van de Verenigde Naties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl