Aangepast

'Trump wil zijn zoon in het Witte Huis als hij verliest'

Donald Trump zal niet accepteren dat hij verliest van Hillary Clinton. Zijn biograaf Michael D'Antonio verwacht een "politieke kruistocht" als Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen verliest.

"Via een eigen media-imperium zal hij doorgaan met zijn vurige en vuile retoriek. Dat gaat door tot zijn zoon als president wordt gekozen", zei hij gisteravond in Nieuwsuur. Volgens D'Antonio is het doel van de Republikeinse presidentskandidaat om een Trump in het Witte Huis te krijgen.

Zijn zoon Donald junior (38) heeft ook ambities om de politiek in te gaan, zegt de biograaf. "Hij is misschien bereid om als senator te werken."

Donald Jr. werkt nu als vice-president in het bedrijf van zijn vader The Trump Organization. De oudste zoon raakte onlangs in opspraak toen hij vluchtelingen vergeleek met een "kommetje Skittles".

  • EPA
    Trump met zijn vier oudste kinderen en twee van zijn kleinkinderen
  • EPA
    Trump met Melania en hun zoon Barron

Het was voor D'Antonio geen verrassing dat Trump de nominatie voor kandidaat voor de Republikeinse partij binnensleepte. "Toen hij zich meldde als kandidaat wist ik dat hij het zou worden. Hij heeft een overweldigend zelfvertrouwen en is bereid om verder te gaan dan anderen."

Trump zijn grootste angst is verliezen van een vrouw, zegt D'Antonio. "Vernedering is zijn kryptonite. Als Clinton wint zal hij dat nooit kunnen accepteren. Hij heeft nul respect voor vrouwen. Het zou een ander verhaal zijn als hij van een man verliest."

D'Antonio sprak Trump uitvoerig, net als zijn kinderen en ex-vrouwen, voor het boek The Truth about Donald Trump. "Als je hem iets vraagt, krijg je een antwoord. Dat is iets wat ik waardeer in hem. Hij schaamt zich niet. Hij is een gemene narcist, maar daar zit hij niet mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl