Skittles
Aangepast

'Vluchtelingen zijn geen kommetje vol Skittles, Trump Jr.'

"Als je een kommetje vol Skittles had en ik zou je vertellen dat er drie giftige tussen zaten, zou je er dan een handvol van nemen? Dit is ons probleem met Syrische vluchtelingen." Was getekend: Donald Trump Jr.. De oudste zoon van de Republikeinse presidentskandidaat.

Gisteren tweette junior een foto van een schaal met Skittles. En daarbij de oproep om Amerikaanse belangen weer voorop te plaatsen.

Die vergelijking is hem duur komen te staan. Mensen zijn boos dat Trump jr. alle vluchtelingen over een kam scheert en ze met snoepjes vergelijkt. Ze tweeten bijvoorbeeld 'dit zijn geen Skittles'.

Het is de tweede keer deze maand dat Trump jr. een plaatje kopieert van Joe Walsh, een zeer rechtse Republikein. Maar dat maakt Walsh niet zo veel uit:

Ook de Democraten doken direct op de snoepjesvergelijking van Trump Jr. Het is tenslotte volop campagnetijd, dus het gaat hard tegen hard. Nick Merrill, woordvoerder van Hillary Clinton, noemde de tweet walgelijk.

De BBC berekende hoe dodelijk de snoepjes echt zijn in vergelijking met een vluchteling. En: de kans dat je in de VS omkomt door een vluchteling die een aanslag pleegt is een dikke miljoen keer kleiner dan de kans dat je stikt in eten.

De Trumps hebben zelf nog niet gereageerd op de kritiek. Skittles-snoepjesmaker Wrigley is er in ieder geval niet over te spreken: "Skittles zijn snoepjes. Vluchtelingen zijn mensen. Dit is volgens ons geen gepaste vergelijking".

Deel artikel: