De studio van Nieuwsuur
Aangepast

De uitzending van 9 oktober

Bossen, landwegen, weilanden veelvuldig decor 'hooliganfreefights'

Op het platteland, uit het zicht van iedereen, vechten op afspraak. In bossen en weilanden vinden regelmatig zware gevechten plaats tussen groepen voetbalhooligans. Uit een inventarisatie van Nieuwsuur blijkt dat er de afgelopen jaren in het geheim tientallen van dit soort free fights zijn geweest.

Bij die gevechten waren onder meer hooligans van Fortuna Sittard, Feijenoord, het Belgische Standaard Luik, Gent en Genk betrokken. De Nationale Politie vindt de geheime gevechten onwenselijk en niet te tolereren. "De kick hè. De adrenaline natuurlijk. De adrenaline die je voelt in je lijf, dat kun je niet beschrijven", vertelt een Gentse hooligan.

Dokter Ashwaq helpt kinderen in Jemen met haar eigen geld

In Jemen lijden na ruim een jaar burgeroorlog miljoenen mensen honger. Er is amper geld of voedsel en er wordt voortdurend gebombardeerd en gevochten.

Ashwaq Muharram is een van de laatste artsen in de havenstad Hodeida. Ze doet alles wat ze kan om levens te redden. Maar dat gaat moeizaam. Ziekenhuizen zijn niet veilig voor de bommen en kampen met grote medicijntekorten. "Ik zal nooit vergeten dat ik een keer een keizersnede deed en het bed van de moeder heen en weer schudde door de bombardementen. Wat moest ik? Wegrennen?"

Te gast is Arjan Hehenkamp van Artsen zonder Grenzen Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl