'We gaan gewoon naar Turkije op vakantie, angst heeft geen nut'

De aanslag op de luchthaven van Istanbul van gisteravond heeft tot verdriet, maar ook wanhoop en angst geleid bij de Turkse bevolking. Ook in de Turkse gemeenschap in Nederland is er ontzetting over de aanslag.

"Tijdens het gebed heeft de imam er uitgebreid bij stilgestaan. We hebben met zijn allen gebeden, zowel voor de doden en gewonden, als voor de nabestaanden", vertelt Tahsin Cetinkaya van de Turks-islamitische Culturele Stichting in Den Haag.

Toch laten mensen zich niet door de aanslag uit het veld slaan, zegt Cetinkaya. "We lopen met een opgeheven hoofd, we zullen fysiek niet laten merken dat we eronder lijden." Wel wordt er volgens hem veel over gesproken. Niet alleen over deze aanslag, maar ook die van de afgelopen tijd.

'We gaan gewoon naar Turkije op vakantie, angst heeft geen nut'

Want Turkije heeft de afgelopen jaren veelvuldig te maken gehad met terreur. Volgens Bulent Moran, journalist voor de nationale Turkse televisie TRT, hield het land dan ook rekening met een nieuwe aanslag.

"Turkije is erop voorbereid, maar niemand hoopt natuurlijk dat het gebeurt." Hij verwacht dat de regering strengere veiligheidsmaatregelen zal treffen. "De Atatürk-luchthaven bij Istanbul was al heel erg streng beveiligd, maar ik verwacht dat de beveiliging nog verder zal worden verscherpt."

Om hem heen zijn veel mensen met de aanslag bezig, maar niemand lijkt zijn vakantie naar Turkije af te zeggen. "Ik heb met vrienden gesproken en zij gaan gewoon. Ik zelf ook. Het kan vandaag gebeuren, maar ook morgen of over een maand. Die angst heeft geen nut."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl