Voetbalblog
NOS VoetbalAangepast

Euroborg ontploft na promotie FC Groningen • Willem II viert titel, Roda naar play-offs

In dit blog vooral aandacht voor de ontknoping in de eerste divisie:

  • Eindstand: FC Groningen - Roda JC 2-0 (FC Groningen promoveert naar eredivisie)
  • Eindstand: Willem II - Telstar 3-2 (Willem II is kampioen van de eerste divisie)

Een push ontvangen bij een bericht in dit blog? Vink het belletje aan.

liveblog gesloten

Tot de volgende keer

Hierbij sluiten we dit liveblog af. Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

FC Groningen viert de promotie

Groningen viert feest na terugkeer in eredivisie, Kerkrade treurt

Dolle vreugde in Groningen en 260 kilometer verderop juist groot verdriet in Kerkrade. Dankzij een 2-0 overwinning op Roda JC wist FC Groningen de promotie naar de eredivisie veilig te stellen.

In de binnenstad van Groningen wordt de promotie uitbundig gevierd, meldt RTV Noord. Supporters vieren in de kroegen en op straat feest.

Lees hieronder verder:

Valente gaat feest vieren: 'Zal niet alleen water zijn'

Valente gaat feest vieren: 'Zal niet alleen water zijn'

Lukkien geniet van veldbestorming: 'Top drie ooit'

Lukkien over veldbestorming: 'Top drie ooit'

Schreuders: 'Dit is een jongensdroom'

Schreuders na promotie: 'Dit is een jongensdroom'

Ondertussen in Tilburg: kampioensfeest Willem II

In Tilburg viert Willem II intussen net zo uitbundig het kampioenschap van de eerste divisie.

  • Pro Shots
    Het kampioensfeest van Willem II
  • Pro Shots
    Het kampioensfeest van Willem II
  • ANP
    Het kampioensfeest van Willem II

Robben reikt schild uit

Na een kort feestje in de kleedkamer krijgt FC Groningen als nummer twee van de eerste divisie het zilveren schild uitgereikt van niemand minder dan Arjen Robben. Aanvoerder Leandro Bacuna houdt het schild omhoog en dan begint de ploeg aan een ereronde.

  • Pro Shots
    FC Groningen viert de promotie
  • Pro Shots
    Arjen Robben reikt het schild uit

Valente op de schouders

Talloze supporters bestormden na het laatste fluitsignaal het veld

Blijdschap bij Dick Lukkien

Blijdschap bij Dick Lukkien

FC Emmen en NAC naar play-offs

FC Emmen (2-1 zege op De Graafschap) en NAC Breda (1-1 bij TOP Oss) leggen beslag op de laatste twee plaatsen voor de play-offs. MVV Maastricht valt ondanks een 2-0 overwinning op VVV-Venlo net buiten de boot en eindigt op de negende plaats.

De eerste ronde van de play-offs om promotie en degradatie begint maandag al met NAC Breda - Roda JC. Dinsdag staan FC Emmen - FC Dordrecht en De Graafschap - ADO Den Haag op het programma. De returns volgen vrijdag en zaterdag. De winnaars gaan naar halve finales, dan stroomt ook de nummer 16 van de eredivisie in.

De eindstand in de eerste divisie

Klaar in Euroborg: Groningen terug in de eredivisie, Willem II kampioen

FC Groningen keert na een jaar afwezigheid terug in de eredivisie. Op de allerlaatste speeldag in de eerste divisie moesten de Groningers thuis winnen van Roda JC om direct te promoveren en dat lukte. Het werd 2-0.

Lees hieronder het verslag:

Ondertussen in Tilburg: derde goal en veldbestorming

In de 93ste minuut maakt Willem II zelfs ook nog de 3-2 tegen Telstar. Ringo Meerveld scoort. Scheidsrechter Nagtegaal fluit af en direct daarna sprinten alle Tilburgse fans het veld op om massaal het kampioenschap te vieren.

GRO-ROD | 90' Nog vijf minuten

Nog vijf minuten blessuretijd. Langs de rand van het veld staan talloze fans al klaar voor een veldbestorming.

FC Groningen - Roda JC 2-0

GRO-ROD | 86' Paal!

Terwijl de moegestreden Valente en Duarte zijn vervangen bij Groningen en al een bescheiden feestje vieren met het publiek schiet Bacuna van grote afstand op de buitenkant van de paal. Een fraai schot van de aanvoerder, getooid met groen haar.

FC Groningen - Roda JC 2-0

Leandro Bacuna

GRO-ROD | 84' Kans Roda

Dit is misschien wel de beste kans voor Roda JC. Ouaissa geeft de bal aan Sejk, maar de inzet van de spits is krachteloos.

FC Groningen - Roda JC 2-0

Ondertussen in Tilburg: Willem II maakt gelijk

Rob Nizet brengt Willem II in Tilburg naast Telstar: 2-2. De Tilburgers stevenen af op het kampioenschap.

GRO-ROD | 80' Waar blijft het slotoffensief?

We gaan de laatste tien minuten in en niets wijst op een wederopstanding van Roda JC. Waar blijft het slotoffensief? FC Groningen heeft de wedstrijd nog steeds stevig in handen en met de steun van het publiek lijkt dat voorlopig ook niet meer te veranderen.

FC Groningen - Roda JC 2-0

GRO-ROD | 70' Tijd dringt voor Roda

Voor Roda begint de tijd te dringen. Nog twintig minuten reguliere speeltijd en wat extra tijd om minimaal twee keer te scoren. Het oogt nog steeds niet overtuigend wat de Limburgers laten zien. Zojuit het eerste schot op doel van Müller recht op Jurjus en daarna een slap kopballetje van Dzepar.

FC Groningen - Roda JC 2-0

GRO-ROD | 60' Wissels bij Roda

Roda-coach Bas Sibum moet wat om het tij te keren en past zijn eerste wissels toe. Orhan Dzepar vervangt Koglin en Lennerd Daneels komt voor Peña Zauner.

Ondertussen in Tilburg: Willem II verkleint achterstand

In de kampioenswedstrijd van Willem II tegen Telstar in Tilburg verkleint Thijs Oosting de marge tot één: 1-2. Willem II is met de stand in de Euroborg ook bij verlies kampioen.

Thijs Oosting viert de 1-2

GRO-ROD | 51' DOELPUNT FC GRONINGEN

Het is een fraaie aanval van de thuisploeg via allemaal spelers uit de eigen jeugd. Postema zet voor, Van Bergen draait weg en na interventie van Kongolo kan Schreuders simpel binnenschieten.

Zo komt promotie dichtbij voor Groningen. Roda moet nu minimaal twee keer scoren.

FC Groningen - Roda JC 2-0

Jorg Schreuders

GRO-ROD | Tweede helft

FC Groningen en Roda JC beginnen aan de tweede helft. De uitgangspunten zijn door de goal van Hove danig veranderd. Nu moet Roda komen, maar kunnen de Limburgers dat ook? Geen wissels bij beide teams.

FC Groningen - Roda JC 1-0

Overige ruststanden: Willem II op 0-2 achterstand

De overige ruststanden: MVV Maastricht - VVV-Venlo 2-0, Willem II - Telstar 0-2, FC Emmen - De Graafschap 2-1, SC Cambuur - Helmond Sport 1-0, FC Eindhoven - FC Den Bosch 0-0, ADO Den Haag - Jong PSV 1-1, TOP Oss - NAC Breda 0-1, Jong Ajax - Jong AZ 0-2, Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 0-1.

Stand van zaken: Door een eigen goal van Freek Heerkens op slag van rust staat Telstar met 0-2 voor bij koploper Willem II. Met de achterstand van Roda bij Groningen zijn de Tilburgers hiermee nog steeds virtueel kampioen. NAC en FC Emmen staan voor en troeven MVV daarmee virtueel af in de strijd om plek zeven en acht in de eerste divisie, de laatste twee plekken in de play-offs.

Telstar viert de 0-1 van Jay Kruiver

GRO-ROD | Rust

FC Groningen staat verdiend op voorsprong tegen een onherkenbaar Roda JC. De thuisploeg domineert en de Limburgers hebben niks in te brengen. Wat de Groningers zeker helpt is de enorme steun van het thuispubliek. Zo tegen het einde van de eerste helft zweept aanvoerder Bacuna het publiek op na een sliding en Postema doet na het rustsignaal hetzelfde.

Bij deze stand promoveert FC Groningen naar de eredivisie, maar er is nog een helft te spelen. Aan een punt heeft Roda genoeg om te promoveren.

FC Groningen - Roda JC 1-0

Johan Hove viert de 1-0

GRO-ROD | 39' DOELPUNT FC GRONINGEN!

Johan Hove doet het. De Euroborg ontploft. De Noor Hove scoort prachtig met een vallende kopbal. Met deze stand promoveert FC Groningen.

FC Groningen - Roda JC 1-0

Johan Hove kopt binnen

Ondertussen in Tilburg: Willem II op achterstand

Jay Kruiver zet Telstar verrassend op voorsprong bij Willem II: 0-1. De Tilburgers zijn bij winst zeker van het kampioenschap.

GRO-ROD | 30' Roda houdt stand

Roda JC is het eerste half uur zonder kleerscheuren doorgekomen. Net was er weer een kans voor Groningen, maar schoot Postema recht in de handen van keeper Raatsie. Zo staat het ondanks meerdere kansen voor de thuisploeg nog 0-0 en daarmee is Roda virtueel gepromoveerd.

FC Groningen - Roda JC 0-0

Ondertussen in Parijs: Mbappé kondigt afscheid aan bij Paris Saint-Germain

Kylian Mbappé heeft in een videoboodschap zijn afscheid aangekondigd bij Paris Saint-Germain. De 25-jarige Mbappé beschikt over een aflopend contract bij de club uit Parijs en wordt al tijd in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid.

GRO-ROD | 21' Paal!

Uit de draai schiet Postema op de buitenkant van de paal. De spits had tijd en ruimte en had misschien iets meer tijd moeten nemen. Nu schiet hij uit de draai gelijk. Groningen drukt en moet natuurlijk ook wel. Bij deze stand promoveert Roda.

FC Groningen - Roda JC 0-0

Romano Postema

GRO-ROD | 18' Meer gevaar van Groningen

FC Groningen is heel dicht bij een voorsprong. Het is behoorlijke paniek achterin bij Roda. Een schot van Schreuders strandt in een mêlee van spelers. Daarna krijgt ook Bacuna een schotkans, maar Raatsie redt. Het is Groningen dat de klok slaat in de Eurobirg. Roda heeft nog niks laten zien.

FC Groningen - Roda JC 0-0

GRO-ROD | 10' Kansen FC Groningen

De opening is voor FC Groningen, met al twee mogelijkheden. Na een voorzet van rechts van Postema schiet Thom van Bergen over. Even later schiet Duarte en kan Van Bergen er al glijdend bij de tweede paal net niet bij.

En zojuist is Schreuders dreigend, maar de Groninger staat buitenspel. Bovendien is Roda-keeper Raatsie alert. Kortom, veel gevaar al van Groningen in de eerste tien minuten.

FC Groningen - Roda JC 0-0

GRO-ROD | Aftrap

Met een kleine vertraging klinkt het startsignaal. FC Groningen - Roda JC is begonnen. De bezoekers hebben genoeg aan een punt. De thuisploeg moet winnen om te promoveren naar de eredivisie.

Spandoeken Z-side van FC Groningen

De supportersvereniging Z-side rolt de spandoeken uit vlak voor de aftrap. "De tijd beloont arbeid", staat er op het grootste spandoek.

Euroborg

Strijd om laatste plaatsen in play-offs

Naast het rechtstreekse duel om promomotie tussen FC Groningen en Roda JC en de kampioenswedstrijd van Willem II tegen Telstar staat er in de laatste speelronde van de eerste divisie ook nog een strijd om de laatste plaatsen om de play-offs op het spel. FC Dordrecht, ADO Den Haag en De Graafschap zijn al zeker van een plaats in de top 6 en daarmee deelname aan de play-offs.

Om de laatste twee plekken. posities zeven en acht, momenteel bezet door NAC Breda en FC Emmen, is het nog spannend. Ook nummer negen MVV Maastricht doet nog mee. NAC heeft de beste papieren en speelt uit tegen TOP Oss, FC Emmen ontvangt De Graafschap en MVV speelt in Maastricht een Limburgse derby tegen VVV.

Kampioensschaal arriveert in Tilburg

Roda JC kan vanavond met een punt achterstand op koploper Willem II ook kampioen worden en daarom staat er een kampioensschaal klaar in Groningen. Maar de door Marianne van Leeuwen, directeur-bestuurder betaald voetbal van de KNVB, afgeleverde echte kampioensschaal is uiteraard in Tilburg, waar het al gepromoveerde Willem II het vanavond opneemt tegen Telstar.

Bij winst is Willem II zeker van het kampioenschap.

  • Pro Shots
    Marianne van Leeuwen, directeur-bestuurder betaald voetbal van de KNVB, met de schaal
  • ANP
    Kampioensschaal in Euroborg

Opstelling Roda JC: Koglin start

Bij Roda JC één wijziging ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Cambuur (2-0 winst). Orhan Dzepar zit op de bank, Brian Koglin start.

Opstelling Roda JC

Opstelling FC Groningen: Valente terug

Zonder de geblesseerde Luciano Valente speelde FC Groningen vorige week een zeer matige wedstrijd bij Telstar (1-1). Voor deze wedstrijd van het jaar is de smaakmaker terug. Rui Mendes zit daarom op de bank. Verder geen wijzigingen ten opzichte van vorige week.

Warme ontvangst voor spelers FC Groningen

Het is nog wachten op Roda JC, maar de spelersbus van FC Groningen arriveert bij het stadion en dat is te merken. De spelers krijgen een warm onthaal. Het lijkt wel Europees voetbal. En dan moet de wedstrijd nog gespeeld worden.

  • ANP
    De bus van FC Groningen arriveert
  • ANP
    Dick Lukkien komt aan bij het stadion

Cambuur neemt afscheid van oude stadion

SC Cambuur kan zich niet meer plaatsen voor de play-offs, maar het wordt hoe dan ook een historische avond vanavond thuis tegen Helmond Sport. De Friezen spelen na 87 jaar voor het laatst in het Cambuur Stadion. Het onderkomen aan het aan het Cambuurplein dateert uit 1936. Vanaf komend seizoen speelt Cambuur in een nieuw stadion.

Het rijke eredivisieverleden van FC Groningen en Roda JC

FC Groningen en Roda JC hebben een rijke historie in de eredivisie. Op de ranglijst aller tijden staan de Groningers niet voor niets achtste en de Limburgers negende. Alleen Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente, FC Utrecht, Sparta en AZ haalden sinds 1956 meer punten.

Een derde plaats in het seizoen 1990/1991 was voor FC Groningen de beste klassering ooit. Met onder anderen Milko Djurovski en Hennie Meijer had Groningen toen een geweldige aanval. Hans Westerhof was de trainer. Vorig jaar degradeerde de club na 23 onafgebroken seizoenen op het hoogste niveau naar de eerste divisie.

Roda JC kende een geweldig seizoen 1994/1995, toen het onder leiding van coach Huub Stevens achter Champions League-winnaar Ajax als tweede eindigde, de beste klassering ooit. In 2018 degradeerde de club voor het laatste uit de eredivisie om voorlopig niet meer terug te keren.

Milko Djurovski tijdens Groningen-PSV (4-1) in 1991

FC Groningen-mars naar stadion

Voor de fans van FC Groningen en Roda JC is het al de hele dag aftellen. Het moment van de beslissende wedstrijd om promotie komt dichterbij. Fans van FC Groningen zijn in een mars op weg naar het stadion, Een ware volksverhuizing met gezang, vuurwerk en uiteraard veel groen en wit.

  • NOS
    FC Groningen-mars naar stadion
  • NOS
    FC Groningen-mars naar stadion
  • NOS
    FC Groningen-mars naar stadion

'Abramovitsj financierde Vitesse'

Een nieuwtje dat Vitesse in deze tijd niet kan gebruiken. Het zal voor niemand een verrassing zijn, maar de vele miljoenen, waarmee de huidige Russische eigenaar Valeriy Oyf de club de afgelopen jaren financierde, zijn vrijwel volledig afkomstig van Roman Abramovitsj.

Dit blijkt uit onderzoek van het Britse journalistieke onderzoeksplatform TBIJ en The Guardian in samenwerking met NRC, Trouw en Het Financieele Dagblad naar de financiële administratie van de huidige eigenaar van Vitesse. Eerder ontkende Ojf geld van de voormalig Chelsea-eigenaar te hebben gekregen. Sinds 2022 staat de Russische oligarch Abramovitsj op de Europese sanctielijst.

Vitesse kampt met een schuld van zo'n 19 miljoen euro en moet de licentiecommissie voor 17 mei overtuigen dat het voldoende geld heeft om volgend seizoen in de eerste divisie uit te mogen komen. In februari wees de KNVB een overname door de Common Group van de Amerikaan Coley Parry af.

Roda-fans de bus in richting Groningen en promotie: 'Morgen op de markt'

Roda JC speelt vanavond in het doorslaggevende duel voor promotie naar de eredivisie tegen concurrent FC Groningen. Roda heeft genoeg aan een gelijkspel en de supporters verwachten vanavond feest op de markt in Kerkrade.

Roda-fans de bus in richting Groningen en promotie: 'Morgen op de markt'

Tillman tekent tot 2028 bij PSV

PSV neemt Malik Tillman definitief over van Bayern München. De aanvallende middenvelder, die dit jaar al werd gehuurd, tekent een contract tot 2028.

Roda-fans vroeg vertrokken naar Groningen

Vanmiddag gingen de uitsupporters van Roda JC de bus in richting Groningen. De reis duurt zo'n drie uur, dus op tijd opstappen was nodig.

Binnenstad Groningen loopt al vol

Groningen loopt warm voor vanavond. In de stad lopen de pleinen vol met supporters.

De fans van Roda zitten al in de bus richting het noorden.

Groningen supporters kijken uit naar mogelijke promotie: 'Het gaat gebeuren'

FC Groningen speelt vanavond in eigen huis het doorslaggevende duel voor promotie naar de eredivisie tegen concurrent Roda JC. Groningen moet winnen en dat gaat ze lukken volgens de fans. Roda heeft genoeg aan een gelijkspel.

Groningen supporters kijken uit naar mogelijke promotie: 'Het gaat gebeuren'

Luijpers vertelde over de transformatie van Roda het afgelopen jaar

Op de burelen van Roda JC hingen bordjes met 'stiltegebied' erop. Op de gangen werd er gefluisterd en de deuren van de kantoren zaten dicht. Na jaren van bestuurlijke onrust was men bij Roda diep in de schulp gekropen.

Maar de donkerste periode uit de geschiedenis van de club kan morgenavond definitief worden afgesloten. Roda klom dit jaar uit zijn dal en promoveert bij een zege op FC Groningen naar de eredivisie.

Clubman Mark Luijpers, momenteel assistent van de succesvolle Roda-trainer Bas Sibum, hunkert naar een mooie ontknoping van dit seizoen. Ook zijn clubhart bloedde namelijk door alle ellende van de afgelopen tien jaar.

In 2014 werd Luijpers' contract voor het leven bij de Kerkraders verscheurd, na bijna 400 wedstrijden als voetballer en een jarenlang dienstverband als assistent-trainer. Van de zijkant zag hij Roda vallen. "Ik ging op een heel vervelende manier weg, dus dat deed al pijn. En in de jaren erna zag ik hoe alles misging. Het was allemaal kommer en kwel, terwijl dit eigenlijk een hele mooie club is."

'Henderson na seizoen misschien al weg bij Ajax'

Volgens Voetbal International is Jordan Henderson misschien al aan zijn laatste weken bij Ajax bezig. De Engelsman zou overwegen om na een halfjaar alweer te vertrekken uit Amsterdam.

Vandaag kwam naar buiten dat Ajax niet in zee gaat met Hendersons landgenoot Graham Potter. De Amsterdammers kwamen er niet uit uit met de oud-trainer van Brighton en Chelsea.

Ajax richt de pijlen nu op de Italiaan Francesco Farioli.

Riedewald weg bij Crystal Palace

Crystal Palace gaat het aflopende contract van Jaïro Riedewald niet verlengen. De oud-Ajacied speelde zeven jaar bij de Londense club.

Riedewald was soms basisspeler en soms reserve. Hij kwam tot nu tot 95 wedstrijden voor Palace.

Slot denkt dat Liverpool-deal snel rond is

"Het is nog niet gecommuniceerd. Maar maak je geen zorgen, dat zal ongetwijfeld gaan gebeuren", is het antwoord van Arne Slot op de vraag of zijn overstap naar Liverpool in kannen en kruiken is. "Ik zei al vaker dat ik dacht dat het een kwestie van dagen was voor het rond is, en dat verwacht ik nu ook."

De deal met Liverpool lijkt dus beklonken, maar moet nog in de details worden afgerond. "Daar komt veel bij kijken. Het moet op de juiste manier getimed worden en uitgewerkt worden. En er komen nog wat andere dingen bij, maar ik nu niet over uit wil wijden."

Slot denkt dat Liverpool-deal snel officieel wordt: 'Kwestie van dagen'

'PSV meldt zich weer voor Flamingo'

De Telegraaf meldt dat PSV zich bij FC Utrecht heeft gemeld voor Ryan Flamingo. De Eindhovenaren zouden ook in januari al een poging hebben gewaagd om hem over te nemen.

Flamingo kan zowel op het middenveld als achterin uit de voeten.

Roda-tompoucen en promotie-chocola: 'Als we positief blijven, komt het goed'

Roda-tompoucen en promotie-chocola: 'Als we positief blijven, komt het goed'

Rijles in FC Groningen-wagen: 'Iedereen moet in het groen vandaag'

Rijles in FC Groningen-wagen: 'Iedereen moet in het groen vandaag'

Stevens leeft als 'Vier-Minuten-Meister' mee met te vroeg juichend Roda JC

Bij Huub Stevens kwam een pijnlijke herinnering naar boven na het zien van de verwarrende taferelen van afgelopen vrijdag in Kerkrade. Fans en spelers van Roda JC dachten dat de promotie een feit was, het bleek een pijnlijk misverstand.

Roda wacht vanavond (vanaf 20.00 uur) nog een herkansing tegen FC Groningen, met mimimaal een punt in de Euroborg is Roda alsnog gepromoveerd. Stevens had die luxe op 19 mei 2001 niet. Het Schalke 04 van de Limburgse coach ging van vier minuten kampioensvreugde naar groot verdriet.

"Die vergeet ik niet", vertelt Stevens. "We zijn vier minuten kampioen geweest. Het was een gigantisch feest. In één keer werd dat afgebroken. Dat doet pijn."

'Arsenal houdt Hato in de gaten'

Arsenal zou interesse hebben in Ajax-verdediger Jorrel Hato. Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano op X.

Hato verlengde onlangs zijn contract bij Ajax, maar Arsenal zou toch overwegen een poging te wagen de linkspoot in te lijven.

PSV gaat Dest niet kopen, maar hoopt hem toch te behouden

PSV gaat de koopoptie op Sergiño Dest niet lichten, maar hoopt de Amerikaan toch voor de club te behouden. Dat vertelde trainer Peter Bosz vanmiddag.

Dest, gehuurd van FC Barcelona, maakte een goed seizoen door bij PSV. Onlangs raakte de back zwaar geblesseerd aan zijn knie.

PSV zou hem opnieuw kunnen huren of kunnen wachten tot Dest eind volgend seizoen uit zijn contract loopt.

Geelen wordt op interim-basis algemeen directeur Ajax

Ajax heeft commercieel directeur Menno Geelen op interim-basis aangesteld als algemeen directeur. Hij is in die functie de opvolger van Alex Kroes, die aanvankelijk werd geschorst wegens aandeelhandel met voorkennis en later als technisch directeur aan de slag ging.

Volgens de KNVB-regels moest Ajax op korte termijn een nieuwe algemeen directeur aanstellen. De 42-jarige Geelen, die al sinds 2010 werkzaam is bij Ajax, wil terugkeren in zijn oude functie zodra de Amsterdamse club een permanente algemeen directeur vindt.

Grapje van De Roon

Marten de Roon plaatste zich gisteren met Atalanta voor de finale van de Europa League, terwijl Joost Klein zich kwalificeerde voor de finale van het Eurovisie Songfestival.

Bosz over online uitspraak Lang: 'Niet verstandig'

Noa Lang plaatste na het kampioenschap van PSV een post op Instagram, waar hij naar buiten bracht drie keer verkeerd te zijn gediagnostiseerd door de medische staf van PSV. Dat zou het herstel van zijn blessures dwars hebben gezeten.

Peter Bosz vertelt vandaag dat hij het onverstandig vindt dat Lang dat op Instagram zette, maar wil er geen groot punt van maken. Wel snapte hij dat Lang gefrustreerd is over de gang van zaken.

Oud-Ajacied Tijjani Babangida gewond bij auto-ongeluk, broer Ibrahim overleden

Voormalig Nigeriaans international en ex-speler van Ajax Tijjani Babangida is gisteren zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk, zo meldt de voetbalbond van het Afrikaanse land aan lokale media. Zijn jongere broer Ibrahim, ex-speler van FC Volendam, overleefde het ongeluk niet.

Tijjani Babangida verkeert volgens de berichten in kritieke, maar stabiele toestand. Het ongeluk gebeurde op de snelweg van Kaduna naar Zaria. In de auto zaten ook de vrouw, zoon en schoonmaakster van Tijjani Babangida en ook zij moesten worden opgenomen in het ziekenhuis in Zaria.

Super Eagles

De nu 50-jarige Tijjani Babangida begon zijn Nederlandse loopbaan in 1991 bij Roda JC, kwam op huurbasis uit voor VVV-Venlo en verhuisde in 1996 naar Ajax, waar hij tot 2003 onder contract stond. De snelle buitenspeler kwam op huurbasis ook nog uit voor Vitesse.

Supporters Roda en FC Groningen bereiden zich voor op promotiekraker

Roda en FC Groningen bereiden zich voor op promotiekraker

Potter niet naar Ajax

Trainer Graham Potter komt definitief niet naar Ajax, dat is bevestigd aan de NOS. De pijlen van de Amsterdammers zijn nu gericht op de Italiaan Francesco Farioli, momenteel trainer van Nice.

Potter maakte als trainer naam bij Brighton, dat onder hem met goed voetbal uitblonk in de Premier League. Daarna ging hij aan de slag bij Chelsea.

Dat avontuur mislukte. Potter werd bij de Londense club na zeven maanden ontslagen.

Eigen jeugd moet FC Groningen naar eredivisie schieten

Martin Drent heeft alle wedstrijden dit seizoen van FC Groningen in de eerste divisie gezien en geanalyseerd. De oud-spits en cultheld volgt zijn oude club op de voet voor de podcast De Koffiecorner van de regionale omroep RTV Noord.

Uitgerekend vanavond moet hij "de FC" missen. Het is de laatste wedstrijd van de competitie, waarin Groningen en Roda JC onderling uitmaken wie er volgend seizoen eredivisievoetbal speelt.

De 54-jarige Drent is zelf ook trainer en moet zijn eigen ploeg, de tweedeklasser VV Dalen uit Drenthe, die avond training geven. "Ik ben niet zo snel gespannen. Maar voor vrijdag, jongen... Ik moet het nu maar op mijn telefoon via teletekst bijhouden."

Welkom!

Wat een dag is dit voor de supporters van FC Groningen en Roda JC. Vanavond maken die twee clubs in een onderling duel uit wie van de twee er volgend jaar in de eredivisie speelt.

Voor FC Groningen telt in eigen huis alleen een overwinning. Voor Roda is een punt genoeg voor promotie. In Tilburg heeft Willem II (al gepromoveerd) genoeg aan een zege op Telstar om het kampioenschap in de eerste divisie binnen te slepen.

In dit blog blikken we ook vooruit op het voorlaatste eredivisieweekend van dit seizoen en houden we je op de hoogte van al het (internationale) voetbalnieuws.