liveblog
NOS VoetbalAangepast

Rotterdam bereidt zich na beheerst feest voor op huldiging

liveblog gesloten

En nu op naar morgen

Rotterdam wordt langzaamaan rustiger, de feestvierders gaan naar huis. Morgen is er namelijk weer een dag om te feesten. Om 12.00 uur wordt Feyenoord gehuldigd op de Coolsingel.

Vanaf 11.30 uur wordt de huldiging uitgezonden op NPO1, nos.nl en de NOS-Facebookpagina.

Met dit bericht sluiten wij het liveblog af. Fijne avond nog!

Aboutaleb: het was een beheerst feest

In Rotterdam zijn vandaag 53 mensen aangehouden, zegt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb tegen ANP. Ook is er veel alcohol afgepakt: in totaal twee containers. Waarschijnlijk heeft het preventief fouilleren daarbij geholpen, zegt hij. Ook is er 270 kilo vuurwerk in beslag genomen.

De huldiging gaat morgen definitief door. Aboutaleb had eerder gezegd dat de huldiging niet door zou gaan als de fans zich zouden misdragen.

Feest in Rotterdam

Hoe vierden Feyenoord-fans ook alweer het kampioenschap? Een compilatie.

Zo viert Rotterdam het kampioenschap van Feyenoord

Rotterdam wordt langzaam rustiger

In het centrum van Rotterdam wordt het langzaamaan rustiger. In de stad waren grote massa's mensen op de been om te vieren dat Feyenoord kampioen is geworden. "Feestvierders gaan langzaam richting de metro en de tram en de politie begint af te bouwen", zegt NOS-verslaggever Robert Bas. Volgens Bas zijn verliep de viering van het kampioenschap gemoedelijk.

Elia: ik zei dat het goed zou komen

Nog een interview met Eljero Elia in de kleedkamer. "Het gaan gekke avonden worden. We gaan feest vieren", zegt hij. "De weg ernaartoe duurt zo lang en nu zijn we er. Gewoon lekker genieten."

Gezichtsbedekkende kleding en rugzakken morgen verboden

Morgen om 12.00 uur wordt Feyenoord gehuldigd op de Coolsingel in Rotterdam. Gemeente Rotterdam heeft een aantal regels voor deze samenkomst gedeeld. Grote rugzakken en tassen zijn verboden. Ook gezichtsbedekkende kleding is niet toegestaan.

De gemeente raadt aan om te voet, op de fiets of met de metro te komen. Metrostation Stadhuis is gesloten en de trams rijden een omleidingsroute. Ook meerdere parkeergarages zijn gesloten.

Net zoals vandaag mag alleen de horeca alcohol verkopen. In het centrum mogen fans tussen 08.00 uur en 18.00 uur geen alcoholische drank bij zich dragen.

Dubbel feest in Rotterdam

Niet alleen het Rotterdamse voetbal maakte indruk vandaag, ook het Rotterdamse hockey: Rotterdam plaatste zich voor het eerst sinds 2012 voor de finalestrijd om de Nederlandse hockeytitel bij de mannen.

Verrassing voor de wedstrijd

Van Bronckhorst zou voor de wedstrijd vanmiddag een speciaal filmpje aan het elftal hebben laten zien, vertelt Steven Berghuis tegen FCupdate.nl. "Al onze vriendinnen hadden een boodschap ingesproken. Voor de vaders onder ons zaten de kinderen er ook bij."

Het raakte de spelers heel erg, zegt Berghuis. "Je probeert je op zo'n moment in te houden, maar je breekt dan wel even. Het is gewoon iets geweldigs."

Is de fontein nog druk?

Benieuwd hoe druk het nu is bij de Hofplein-fontein? Feyenoord laat via een livestream de drukte zien op Youtube. En ja, het is nog steeds druk.

Politie raadt bezoek aan Rotterdam af

De politie van Rotterdam raadt mensen af om vandaag nog naar Rotterdam te reizen. "Rotterdam heeft geen plek meer voor nieuwe feestgangers; evenementen en horeca zijn vol", tweet de politie.

Sandra wint na 18 jaar eindelijk weddenschap

Achttien jaar geleden sloten Sandra en Ken een weddenschap: als Feyenoord kampioen zou worden, zou Ken Sandra ten huwelijk vragen. Jaren moest Sandra er op wachten, maar vandaag heeft ze eindelijk 'ja' kunnen zeggen op het aanzoek.

Omroep Zeeland filmde het aanzoek. Het stel wil echter niet met de verloving worden gefeliciteerd. Ze zijn blijer met het kampioenschap.

Ook Witte de Withstraat afgesloten

De politie heeft inmiddels ook de Witte de Withstraat in Rotterdam afgesloten. De straat staat vol met feestende mensen.

Het Hofplein werd eerder al afgesloten voor al het verkeer.

Met maatpak de fontein in

Zelfs een maatpak houdt Wilfried de Jong niet tegen: ook hij is enthousiast in de fontein van het Hofplein gesprongen.

Vliegen boven Rotterdam

Indrukwekkende beelden van bovenaf: honderdduizenden fans vieren feest in Rotterdam.

Vliegen boven feestend Rotterdam

In bad met Feyenoord

Landskampioen Feyenoord viert feest in bad

Berghuis en Karsdorp

Er kwamen nog twee Feyenoorders aan het woord tijdens het feest in De Kuip: Steven Berghuis en Rick Karsdorp.

Klaassen twijfelt over toekomst

Geen feest in Amsterdam vanavond, maar de Ajacieden hebben nog iets anders om naar uit te kijken: de Europa League-finale op 24 mei tegen Manchester United.

Aanvoerder Davy Klaassen, die veel in verband wordt gebracht met buitenlandse clubs, zei na afloop van de 3-1 zege bij Willem II dat hij nog niet weet waar hij komend seizoen speelt.

Klaassen twijfelt nog over zijn toekomst

De kampioenswedstrijd met radiocommentaar

Arman Avsaroglu ziet Dirk Kuijt drie keer scoren tegen Heracles Almelo en daarmee de titel veiligstellen.

Uitzinnig radiocommentaar bij kampioenswedstrijd Feyenoord

Aboutaleb is vooralsnog tevreden

Burgemeester Aboutaleb is vooralsnog te spreken over de manier waarop de titel in Rotterdam wordt gevierd: "We zijn tevreden over de situatie op dit moment in de stad, het is druk maar feestelijk."

Na een kampioenschap springen Feyenoord-fans traditioneel in de vijver op het Hofplein. Achttien jaar geleden gebeurde dat voor het laatst, dus het is behoorlijk druk rond de vijver.

Fans van Feyenoord duiken de vijver op het Hofplein nadat hun club kampioen van de eredivisie is geworden

Sparta veilig, NEC naar nacompetitie

Sparta speelde zich vanmiddag dankzij een 3-1 zege bij Go Ahead Eagles veilig. NEC won met 2-0 bij sc Heerenveen, maar eindigt toch als zestiende en moet zich opmaken voor de play-offs om promotie en degradatie.

"Het voetbal was niet om aan te gluren, maar de ontlading was op alle fronten en vlakken enorm", vertelde Sparta-trainer Alex Pastoor na afloop.

Standbeeld voor Gio

Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord krijgt een standbeeld in het stadsmuseum van Rotterdam. Dat maakte het museum bekend kort nadat de club met de overwinning op Heracles de landstitel had behaald. Het standbeeld van Van Bronckhorst, zelf oud-speler bij de club, wordt woensdag onthuld.

Van Bronckhorst voelt zich vereerd. "Ik moest er wel aan wennen. Dat is wel heel veel eer, maar als ik de andere standbeelden in het museum zie, dan wordt hij in ieder geval mooi", zegt hij.

Trainer Giovanni van Bronckhorst na de wedstrijd die Feyenoord de titel opleverde

Nooit wachtte Feyenoord langer op landstitel

Met het binnenslepen van de vijftiende landstitel in de clubhistorie komt voor Feyenoord een einde aan een droogte van maar liefst achttien jaar. Niet eerder moest de volksclub uit Rotterdam-Zuid in de eredivisie langer wachten op een kampioenschap.

Lees meer over de titels van Feyenoord.

Tijdlijn Feyenoord 1999-2017

Feyenoord-fans denken aan de kleintjes

In de bus van Ahoy, waar het kampioensduel op grote schermen werd vertoond, naar het centrum van Rotterdam wordt een huilend kindje in slaap gezongen door Feyenoord-fans.

Joep praat met kersverse kampioenen

Een interview met Eljero Elia en Tonny Vilhena nadat ze kampioen zijn geworden met Feyenoord.

Joep praat met kersvers kampioenen Elia en Vilhena

De held van Feyenoord

Een gesprek met een schorre captain Dirk Kuijt, die in de kampioenswedstrijd drie keer wist te scoren.

Kuijt: geloofde in mijzelf en in de club

De eindstand en de uitslagen

  • NOS
    De eindstand van de eredivisie
  • NOS
    De uitslagen van de laatste speelronde

Stampvol Rotterdam viert de titel

In een stampvol Rotterdam vieren honderdduizenden mensen dat Feyenoord landskampioen is geworden. Volgens de politie is de sfeer op de evenemententerreinen waar supporters zich massaal verzamelden om de wedstrijd te kijken op geen moment grimmig geweest. In de stad wordt gevierd dat de club voor het eerst in achttien jaar weer kampioen is.

Zo vieren de supporters het kampioenschap van Feyenoord

De schaal is voor Feyenoord

Feyenoord neemt schaal in ontvangst

Lee Towers!

Hij had vorige week zijn gouden microfoon al extra opgepoetst, maar na een weekje geduld mag Lee Towers nu echt los in De Kuip. Zijn You'll never walk alone wordt in heel Rotterdam meegezongen.

De schaal!

Dirk Kuijt neemt de schaal in ontvangst. De Kuip is in extase.

Dirk Kuijt neemt de schaal in ontvangt: Feyenoord is kampioen

Van Bronckhorst in tranen

Van Bronckhorst in tranen: onbeschrijfelijk dit

Feest in De Kuip

De spelers worden een voor een naar voren geroepen in De Kuip. Straks zal de schaal worden uitgereikt aan de kampioen van Nederland.

Bekijk de huldiging in De Kuip op NPO 1 en via onze stream.

Feyenoord en Rotterdam vieren landstitel

Aboutaleb met de schaal

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb neemt een voorschot op de schaal

Kampioen!

Het is klaar in De Kuip! Feyenoord verslaat Heracles met 3-1 dankzij een hattrick van Dirk Kuijt en is kampioen!

Feest voor Sparta?

Geen nacompetitie voor Sparta Rotterdam. Roda JC staat met 2-0 achter en dankzij Craig Goodwin wordt het 1-3 tegen Go Ahead Eagles.

GOAL Heracles

Invaller Peter van Ooijen maakt er met een fraai schot 3-1 van in De Kuip. In de 89ste minuut.

Feyenoord-Heracles 3-1

GOAL Feyenoord

Penalty voor Feyenoord in de 83ste minuut! Kuijt legt aan en scoort. Een hattrick in de kampioenswedstrijd. Het is 3-0!

De veteraan trekt zijn shirt, hangt hem aan de cornerpaal en wappert met het Feyenoord-tenue. Kuijt krijgt natuurlijk wel geel, maar dat kan de Katwijker niets schelen.

Feyenoord-Heracles 3-0

Doelpunten!

Opnieuw Martin Pusic voor Sparta! Na een goede aanval zet hij de club uit Rotterdam op een 1-2 voorsprong tegen Go Ahead Eagles. Nu is Sparta weer veilig, ten koste van Roda JC.

En PSV staat ondertussen op voorsprong. Santiago Arias zet de Eindhovenaren op 2-1 tegen PEC.

Willem II heeft ondertussen iets terug gedaan tegen Ajax: Jari Schuurman zet de 1-3 op het bord in de 82ste minuut.

Heracles wil penalty

Even schrik in De Kuip: Armenteros komt in de 79ste minuut ten val. Scheidsrechter Higler wuift de protesten van de Heraclieden weg, en uit de herhaling blijkt dat dat ook wel terecht is.

Feyenoord-Heracles 2-0

Doelpunt!

Lang kan Sparta niet genieten van de voorsprong. Darren Maatsen schiet de gelijkmaker binnen voor Go Ahead Eagles. Tussenstand: 1-1.

Bij deze stand speelt Sparta nacompetitie, net als Roda JC, en ontspringt NEC de dans. Maar er is nog ruim een kwartier te spelen.

Aftellen in De Kuip

Nog een kleine twintig minuten in De Kuip. Feyenoord leidt met 2-0 en heeft de kampioensschaal voor het grijpen. Heracles deelt af en toe een speldenprikje uit, maar de kansen zijn voor Feyenoord. Toornstra was er dichtbij na een vrije trap en Jørgensen met het hoofd. Het is aftellen voor Feyenoord.

Feyenoord-Heracles 2-0

Doelpunten!

FC Twente doet iets terug tegen FC Groningen. Mateusz Klich benut een strafschop en zorgt in eigen huis voor de 2-4.

In Heerenveen verdubbelt Taiwo Awoniyi de score voor NEC. Hij kopt de 0-2 binnen tegen sc Heerenveen.

Twee minuten na de strafschop voor Twente is het alweer raak voor FC Groningen. Alexander Sorloth kopt de 2-5 binnen voor Groningen.

GOAL Ajax

Aanvoerder Klaassen schiet in de 66ste minuut de 3-0 voor Ajax binnen tegen Willem II. Die wedstrijd lijkt wel gespeeld.

Willem II-Ajax 0-3

Kans Heracles

In de 60ste minuut een grote kans voor Heracles, maar Niemeijer schiet alleen voor de keeper over. Feyenoord staat nog op een 2-0 voorsprong, maar moet blijven oppassen.

Een minuut later is er een grote kans voor Feyenoord, na een bijzonder mooie aanval. Uiteindelijk schiet Berghuis voorlangs.

Feyenoord-Heracles 2-0

Doelpunten!

Doelpunt in Deventer! Uit een vrije trap loopt Martin Pusic de 0-1 binnen voor Sparta tegen Go Ahead Eagles.

Twee goals in Alkmaar: AZ komt in de 51ste minuut op 1-2 door een eigen goal van Van der Maarel, even later is het 1-3 door Barazite.

Ondertussen op het Leidseplein

Politie tegen verdwaalde Feyenoorder op Leidseplein: ga deze kroeg maar niet in

Kansen Feyenoord, exit Kongolo

Feyenoord heeft al twee kansen gehad om op 3-0 te komen. Een vrije trap van Toornstra werd met moeite gekeerd door Castro, waarna niemand van de rebound kon profiteren. Even later was er een kopkans voor Nieuwkoop.

In de 52ste minuut wordt Kongolo per brancard afgevoerd. De verdediger stortte bij een loopactie ter aarde. De kampioenswedstrijd is voor hem voorbij. Nelom is zijn vervanger.

Feyenoord-Heracles 2-0

De trieste aftocht van Terence Kongolo

GOAL Ajax

Doelpunt Ajax! In de 48ste minuut kopt Sánchez de Amsterdammers op 2-0, uit een hoekschop van Van de Beek.

Willem II-Ajax 0-2

Tweede helft

De bal rolt weer in Rotterdam en Tilburg. Feyenoord heeft drie kwartier om de 2-0 voorsprong vast te houden, Ajax leidt met 1-0.

NEC virtueel veilig

Dankzij een 1-0 voorsprong bij rust tegen sc Heerenveen is NEC nu veilig. Roda, dat 1-0 achterstaat tegen Vitesse, zou net als Sparta nacompetitie gaan spelen. Go Ahead-Sparta staat nog 0-0.

Virtuele stand onderin

Ploeg Punten Doelsaldo
15. NEC 34-34 -28
16. Roda     34-33 -23
17. Sparta 34-32 -21
18. Eagles 34-24 -39

Nog meer doelpunten!

ADO Den Haag staat intussen op een comfortabele 3-1 voorsprong tegen Excelsior. Abdenasser El Khayati maakte de derde voor ADO.

Eigen doelpunt voor FC Twente. Bij een corner tikt Stefan Thesker de bal ongelukkig in eigen doel. FC Twente-FC Groningen: 1-4.

Doelpunten!

Twee doelpunten voor FC Utrecht. Zivkovic maakt met een hakje de openingsgoal in Alkmaar. En even later verdubbelt Labyad de voorsprong van Utrecht tegen AZ, hij maakt er 2-0 van. De Alkmaarders spelen sinds de 34ste minuut met tien man na een rode kaart voor Svensson.

AZ-FC Utrecht 0-2

Heracles meldt zich

De rust nadert in De Kuip en Heracles lijkt een beetje bekomen van de bliksemstart van Kuijt. De Heraclieden hebben zich al een paar keer aan het front gemeld. Feyenoord staat een beetje onder druk, tot ergernis van trainer Van Bronckhorst.

Feyenoord-Heracles 2-0

Giovanni van Bronckhorst is er niet gerust op

GOAL Ajax

In de 38ste minuut komt Ajax op voorsprong bij Willem II! Dolberg tikt binnen uit een voorzet van Kluivert.

Willem II-Ajax 0-1

Kasper Dolberg tikt Ajax op 1-0

Nog meer doelpunten!

Na een half uur spelen komt PEC Zwolle op voorsprong tegen PSV. Jeroen Zoet laat de bal los waarna Ted van de Pavert scoort.

Slechts vier minuten na zijn eerste doelpunt schiet Oussama Idrissi (FC Groningen) op dezelfde manier de 1-3 binnen tegen FC Twente.

FC Utrecht komt op voorsprong tegen AZ. Ricardo Zivkovic maakt met een hakje de openingsgoal in Alkmaar: 0-1.

Doelpunten!

Doelpunt voor NEC! Arnaut Groeneveld zet NEC op een 0-1 voorsprong op bezoek bij sc Heerenveen.

Dankzij een goal van Mike Havenaar staat ADO Den Haag weer op voorsprong tegen Excelsior: 2-1.

Met een heerlijk schot maakt Oussama Idrissi de 1-2 voor FC Groningen op bezoek bij FC Twente.

Feyenoord op rozen

Er is een half uur gespeeld in De Kuip en de zon schijnt voor Feyenoord. Door de twee vroege treffers van Kuijt spelen de Rotterdammers op rozen. Heracles kan geen vuist maken. Er is geen vuiltje aan de lucht.

Feyenoord-Heracles 2-0

GOAL Excelsior

Jeffry Fortes maakt de gelijkmaker voor Excelsior tegen ADO Den Haag. De stand: 1-1.

ADO Den Haag-Excelsior 1-1

GOAL FC Twente

Uit een corner kopt Dylan George voor FC Twente de gelijkmaker binnen tegen FC Groningen. Tussenstand: 1-1

FC Twente-FC Groningen 1-1

Ondertussen in Tilburg

In Tilburg is de 2-0 voorsprong met weinig enthousiasme ontvangen door de Ajax-fans. De Amsterdammers kregen na 21 minuten hun beste kans tot nu toe: Kluivert schoot na een mooie aanval rakelings naast.

Willem II-Ajax 0-0

GOAL ADO Den Haag

Sheraldo Becker zet ADO Den Haag op voorsprong tegen Excelsior. Hij scoort op aangeven van Dion Malone.

ADO Den Haag-Excelsior 1-0

GOAL Feyenoord

En dat is twee! Na elf minuten maakt opnieuw Dirk Kuijt er met het hoofd 2-0 van! De schaal kan worden opgepoetst!

De voorzet is van Elia en Kuijt kopt de bal schitterend langs keeper Castro. Een droomstart voor Feyenoord. Vreugde en tranen op de tribune.

Feyenoord-Heracles 2-0

Dirk Kuijt kopt de 2-0 binnen

GOAL Vitesse

Ook in Arnhem is gescoord. Van Wolfswinkel zet Vitesse in de vierde minuut op 1-0. Slecht nieuws voor Roda JC.

Vitesse-Roda JC 1-0

Een fraai spandoek bij Vitesse

GOAL FC Twente

Ook een snel doelpunt in Enschede. Bryan Linssen schiet FC Groningen op 0-1 bij FC Twente.

FC Twente-FC Groningen 0-1

GOAL Feyenoord

Het is raak in de eerste minuut! Dirk Kuijt schiet Feyenoord op 1-0!

Wat een onwaarschijnlijk begin in De Kuip. Kuijt krijgt de bal aan de rechterkant en schiet de bal fenomenaal binnen. Het is zijn honderdste goal in het Feyenoord-shirt.

Dirk Kuijt maakte de snelle 1-0

Bijna!

De spelers van Feyenoord en Heracles staan op het veld, begeleid door een orkaan van geluid. In Tilburg gaat het er iets rustiger aan toe, maar ook daar is de spanning te snijden. We gaan bijna beginnen!

Van Bronckhorst vertelt

De Feyenoord-trainer vertelt dat zijn selectie rustig naar deze belangrijke wedstrijd theeft gewerkt.

Van Bronckhorst: we hebben het rustig gehouden

Schöne kijkt vanaf de tribune

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg in gesprek met Ajax-speler Lasse Schöne voorafgaand aan het eredivisieduel met Willem II. De Deen is geblesseerd en kijkt vanaf de tribune.

Schöne: liever geen risico nu

Aankomst van de schalen

Bij De Kuip is de kampioensschaal gearriveerd, in Tilburg is een replica aangekomen. Een van deze twee gaat over ruim twee uur de lucht in.

Het jongste elftal ooit

Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar en 139 dagen treedt Ajax in Tilburg aan het met het jongste elftal uit de geschiedenis van de eredivisie.

Aankomst van de spelersbus van Ajax

Ajax-spelersbus arriveert in Tilburg

Boskamp heeft zich een week opgesloten

Een gesprek met Jan Boskamp, voorafgaand aan de mogelijke kampioenswedstrijd van Feyenoord. Na het echec in Kralingen heeft de oud-Feyenoorder zich een week lang verstopt.

Boskamp heeft zich een week opgesloten

Het seizoen van Feyenoord en Ajax

Het moment van de ontknoping nadert. Een mooi moment om even terug te kijken op het seizoen van Feyenoord en Ajax. Een van deze twee staat over ruim 2,5 uur met de schaal in handen.

Het seizoen van Feyenoord en Ajax

De aankomst van de bus

Spelersbus Feyenoord extra vroeg bij De Kuip

De bal van Henk Schiffmacher

Er wordt vandaag voor het eerst gespeeld met de nieuwe eredivisiebal, die is ontworpen door tattookoning Henk Schiffmacher.

Henk Schiffmacher in Tilburg met zijn bal

Feeststemming in Rotterdam

Gebied rond De Kuip stroomt vol voor kampioenswedstrijd

Van der Sar of Overmars

Mocht Feyenoord tegen Heracles in de fout gaan en Ajax wint in Tilburg, dan is Ajax kampioen. De kampioensschaal wordt in dat geval uitgereikt door Marc Overmars of Edwin van der Sar.

Rotterdam stroomt vol

Het centrum van Rotterdam druppelt vol met Feyenoordfans. Alle kaartjes voor de evenemententerreinen in de binnenstad, waar op grote schermen Feyenoord - Heracles te zien is, zijn verkocht. "We moeten het gewoon gaan doen vandaag", zegt een supporter vol overtuiging.

Lees meer over de sfeer in Rotterdam.

'Heel Nederland gunt het ons'

Lamprou hoopt op heldenrol tegen Ajax: mijn hart is rood-wit

Kostas Lamprou windt er geen doekjes om. De doelman van Willem II heeft een wens: zelf winnen van Ajax en dan dus een positief bericht te horen krijgen uit Rotterdam. "Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt. Ik heb daar een fantastische tijd gehad."

De 25-jarige Lamprou speelde weliswaar een jaartje in de jeugd van Ajax (hij werd niet goed genoeg bevonden), Feyenoord is zijn club. "Mijn hart is behoorlijk rood-wit, want Willem II heeft die kleuren ook op het shirt", lacht de Griek.

Lees meer over Kostas Lamprou.

Lamprou en Armenteros spelen cruciale rol in titelstrijd

Herdenking

Los van alle voorpret voor het (mogelijke) kampioensduel van Feyenoord wordt in Rotterdam ook het Duitse bombardement op de binnenstad in 1940 herdacht.

Om 13.10 uur: Studio Sport

Om 13.10 uur begint op NPO 1 en op NOS.nl Studio Sport. Met uiteraard heel veel aandacht voor de ontknoping in de eredivisie. Ook Jan Boskamp is weer van de partij.

Jan Boskamp is ook weer in Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb ziet dat het goed is

Burgemeester Aboutaleb verkent de Coolsingel vanaf het balkon waar morgen Feyenoord zou moeten staan

Berghuis staat te popelen

Nadat Steven Berghuis zich na de nederlaag bij Excelsior twee dagen "gewoon klote" had gevoeld, ging de knop om. "We hebben dit seizoen vaak de rug gerecht na een nederlaag. Daar halen we wel vertrouwen uit. Excelsior gaf ons een tikkie, maar we hebben het snel weer opgepakt."

Tegen Heracles moet het gebeuren. Bij winst is Feyenoord zeker van het eerste landskampioenschap sinds 1999. Want de koploper gaat dit toch niet meer weggeven.? Berghuis: "Ik hoop het niet. En ik denk het ook niet!"

Berghuis: Excelsior was een tikkie, maar ik heb er weer zin in

Oproep van John de Wolf

Vorige week, toen Feyenoord ook kampioen kon worden maar tegen een 3-0 zeperd bij Excelsior aanliep, was het na de wedstrijd erg onrustig in Rotterdam. Oud-Feyenoorder John de Wolf doet een ludieke oproep om het vandaag wel gezellig te houden.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Goede sfeer in Rotterdam

Feyenoordsupporters op een terras op het Schouwburgplein
Gezelligheid op het Hofplein

De stand

Voor een goede voorbereiding op deze mogelijk zinderende laatste speeldag is het handig om nog even op het gemak de stand in de eredivisie door te nemen.

Stand eredivisie linkerrijtje
Stand eredivisie rechterrijtje

Geen alcohol in Rotterdam

Er geldt vandaag een noodverordening in een groot deel van het centrum van Rotterdam en bij het Centraal Station. Buiten de evenemententerreinen geldt een geheel alcoholverbod. Op het station wordt er flink gecontroleerd.

De stand

Buiten de strijd om de landstitel vallen er vandaag nog een paar beslissingen in de eredivisie. Lees hier wat er allemaal nog op het spel staat.

Ontknoping eredivisie op laatste speeldag

Het programma

Het moge inmiddels wel duidelijk zijn: Feyenoord wordt vandaag kampioen van Nederland als er in De Kuip wordt gewonnen van Heracles. Lijden de Rotterdammers puntenverlies, dan kan Ajax bij een zege bij Willem II de kampioensschaal in de lucht houden. De aftrap van alle wedstrijden is om 14.30 uur.

Programma speelronde 34

Vandaag: de ontknoping in de eredivisie

Dirk Kuijt en Hakim Ziyech strijden vandaag om de landstitel