Teleurstelling bij Steven Berghuis
NOS VoetbalAangepast

Berghuis staat na 'klotedagen' weer te popelen

"Wij voelen ons verantwoordelijk voor heel Rotterdam. We zijn het aan die mensen verplicht om kampioen te worden." Die woorden sprak Steven Berghuis na het puntenverlies in Zwolle (2-2) op 9 april. Woorden die indruk maakten.

Sommigen vonden het overdreven, anderen vonden het mooi. Het baarde opzien, maar het gaf vooral de drijfveer van Feyenoord en Berghuis weer. "Aan die opmerking is zwaar getild", blikt de aanvaller nu terug.

"Sjoerd Mossou schreef er zelfs een column over. Maar die druk is er al het hele seizoen. Zo voelen wij dat gewoon."

Het zal toch niet?

Vandaag, op de dag van Feyenoord-Heracles Almelo, zal die druk vormen aannemen die de laatste jaren niet gevoeld is in Rotterdam. De emoties bereiken ook de spelers.

Na het debacle van Woudestein is het vertrouwen van de Rotterdamse fans aangetast. Het boze stemmetje dat de zin 'het zal toch niet hè?' uitspreekt, klinkt in menig supportershoofd.

Bij Berghuis, een buitenspeler met flair, is dat stemmetje nog niet voorbijgekomen. Zo lijkt het. "Ik heb gewoon heel veel zin om te voetballen. Ik haal uit deze week veel positiviteit."

Berghuis: Excelsior was een tikkie, maar ik heb er weer zin in

De spelers van Feyenoord zijn door de misstap in Kralingen in elk geval flink gewaarschuwd. "Misschien heeft het in die wedstrijd onbewust meegespeeld dat je weet dat je een week later nog een kans hebt", zegt Berghuis.

"We speelden niet goed, maar zo ging het vaker dit seizoen. ADO Den Haag uit, Roda JC uit, ook daar begonnen we slecht. Maar toen maakten we wel de eerste goal. Dan wordt het een andere wedstrijd. Maar ach, terugkijken heeft ook niet veel zin."

Steven Berghuis schreeuwt het uit na een goal

Nadat hij zich twee dagen "gewoon klote" had gevoeld, ging de knop om bij de huurling van Watford. "We hebben dit seizoen vaak de rug gerecht na een nederlaag. Daar halen we wel vertrouwen uit. Excelsior gaf ons een tikkie, maar we hebben het snel weer opgepakt."

Tegen Heracles moet het gebeuren. Bij winst is Feyenoord zeker van het eerste landskampioenschap sinds 1999. Want de koploper gaat dit toch niet meer weggeven.? Berghuis: "Ik hoop het niet. En ik denk het ook niet!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl