Niels zat in Dortmund-stadion: ik zag politie met machinegeweren

"Dat dit nu bij mijn cluppie gebeurt. Ik krijg er kippenvel van." Hij slaat bijna geen thuiswedstrijd over en ook vanavond stond hij in de rij voor het stadion van Borussia Dortmund voor de kwartfinale van de Champions League tegen AS Monaco. Niels Sparnaaij uit het Gelderse Gendt heeft al jaren een seizoenskaart bij Dortmund.

Munsterman: na het kampioenschap had ik moeten stoppen

Het zit erop in Turijn, waar Juventus FC Barcelona met 3-0 te kijk zet.

Dybala eraf

Paulo Dybala, de man van de avond, wordt gewisseld voor Tomás Rincón.

Barcelona dringt aan

FC Barcelona jaagt op de 3-1, maar de verdediging van Juventus houdt stand. Onder anderen Luis Suárez krijgt een kans om de marge tot twee te verkleinen.

Wissel Juventus

Juan Cuadrado verlaat bij Juventus in de 73ste minuut het veld voor Mario Lemina. Beide ploegen hebben nog twee wissels over.

GOAL Juventus!

En daar is ook de 3-0. Giorgio Chiellini kopt binnen uit een corner. Er zijn nog 35 minuten te spelen.

De bus op het bewuste punt

De bus raakte beschadigd door drie explosies, ongeveer 10 kilometer van het stadion

Tweede helft

De tweede helft is onderweg. Kan FC Barcelona nog iets doen aan de 2-0 achterstand?

De maker van de 1-0 en 2-0

Paulo Dybala

Rust

Rust in Turijn, waar Juventus met 2-0 leidt tegen FC Barcelona. Paulo Dybala maakte beide goals.

Snelle 2-0 voorsprong

Slechts een keer eerder stond Juventus sneller met 2-0 voor dan vanavond; op 21 april van 1999, tegen Manchester United. Die wedstrijd ging met 3-2 verloren.

Weer Paulo Dybala. Halverwege de eerste helft knalt hij Juventus naar een 2-0 voorsprong.

Kans Iniesta

Andrés Iniesta met een goede mogelijkheid om de 1-1 binnen te schieten. Op aangeven van Lionel Messi stuit hij echter op Gianluigi Buffon, die de bal net naast tikt.

Zes goals

Het is voor FC Barcelona al de zesde tegengoal in de knock-outfase. Alleen Arsenal kreeg meer doelpunten tegen: tien.

In de zevende minuut neemt Juventus de leiding tegen FC Barcelona. Paulo Dybala schiet uit de draai met links raak. Het is al 1-0.

Aftrap

FC Barcelona heeft afgetrapt en dat betekent dat de eerste kwartfinale van de Champions League onderweg is.

Verplaatsing

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AS Monaco in de kwartfinales van de Champions League gaat dinsdagavond niet door. Dat is besloten na overleg tussen de Duitse politie, de UEFA en Dortmund.

Het duel gaat niet door omdat in de buurt van de spelersbus van Dortmund, die op weg was naar het stadion, drie explosies waren.

De wedstrijd is verplaatst naar woensdag en begint om 18.45 uur.

'Speler Dortmund gewond na ontploffingen bij spelersbus'

Voor het Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en AS Monaco is de spelersbus van de Duitse club bij het spelershotel getroffen door een vuurwerkbom. Volgens Bild is de Spanjaard Marc Bartra daarbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Bartra had een basisplaats in het elftal van Thomas Tuchel.

Borussia Dortmund heeft laten weten dat alle spelers in veiligheid zijn. Bovendien is de veiligheid rond het stadion nu gegarandeerd.

'Bartra naar ziekenhuis'

Bild meldt dat Marc Bartra, speler van Borussia Dortmund, gewond is en de Spanjaard zou naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Barcelona-aanvaller Neymar mist op 23 april de Clásico tegen Real Madrid. De Braziliaanse aanvaller van Barcelona is door de Spaanse voetbalbond voor drie duels geschorst. Neymar werd zaterdag in de

Neymar

Neymar werd zaterdag in de door Barcelona met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Málaga in de 65ste minuut met rood (twee keer geel) van het veld gestuurd. De rode kaart betekende een automatische schorsing van één duel.

Het programma

Het programma van dinsdag 11 april

Spektakel gegarandeerd: Aubameyang vs. Mbappé

Kylian Mbappé en Pierre-Emerick Aubameyang

De Champions League-kwartfinale tussen Juventus en FC Barcelona mag dinsdag dan het meest in het oog springen, de echte liefhebbers zullen ook met genoegen uitkijken naar de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AS Monaco. Snelheid, aanvallend voetbal, hoog tempo en vooral: heel veel doelpunten zijn een bijna-garantie.

Die doelpunten kunnen dan eventueel komen van de twee spitsen. Dat is bij Borussia Dortmund topscorer Pierre-Emerick Aubameyang, die dit Bundesliga-seizoen al 25 doelpunten maakte.

Lees het volledige artikel hier

Nedved leidt Juventus nu met stropdas

Pavel Nedved

Pavel Nedved was als speler een held in Turijn, vanwege zijn klasse en zijn inzet. Tegenwoordig is hij een populaire vice-voorzitter. Zijn haardos is bijna onveranderd, maar het zwartwitte Juventus-tricot heeft hij verruild voor een pak.

Hoofdrol in Camp Nou

In april 2003 deed Nedved nog mee tegen FC Barcelona, ook in de kwartfinales van het kampioenenbal. Net als keeper Gianluigi Buffon en de huidige Barça-trainer Luis Enrique bij Barcelona.