Feyenoord en Ajax maken geen fout, Utrecht naar plek vier

liveblog gesloten

Tot volgende week!

Na de 21ste speelronde volgt de 22ste speelronde en die is volgende week. Koploper Feyenoord ontvangt zaterdag FC Groningen, Ajax krijgt zondag Sparta op bezoek en PSV sluit het weekeinde af met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Tot dan!

Klaar

Het is afgelopen in de Galgenwaard. FC Utrecht verslaat sc Heerenveen met 1-0 en stijgt naar de vierde plek.

FC Utrecht is de enige ploeg die deze speelronde thuis wist te winnen.

Blessuretijd

In de negentigste minuut is er nog een afstandsschot van Ghoochannejhad: het scheelt niet veel maar de bal zeilt over het doel. Drie minuten extra in Utrecht.

FC Utrecht-Heerenveen 1-0

Nog een rode kaart!

En weer een rode kaart: in de 87ste minuut moet Ludwig (Utrecht) van het veld omdat hij bovenop het been van Ødegaard gaat staan.

Rode kaart!

Rode kaart voor Sam Larsson! De Heerenveen-speler krijgt in de 83ste minuut zijn tweede gele kaart na een overtreding op invaller Labyad.

Sam Larsson krijgt zijn tweede gele kaart en kan vertrekke

Slotfase

Nog een kleine tien minuten in Utrecht en Heerenveen blijft op jacht naar de gelijkmaker. Er waren kansen voor Ødegaard (weggehaald op de doellijn) en Larsson (schot over). Maar het blijft 1-0, en Utrecht is er ook nog.

Enorme kans Utrecht

Een kwartier is er nog te spelen in Utrecht, waar de thuisploeg nog met 1-0 leidt. Heerenveen verdient op basis van de tweede helft wel een doelpunt, maar de grootste kans was voor Zivkovic.

Een voorzet van rechts van Troupée komt voor de voeten van de Ajax-huurling, maar hij weet de bal alleen voor de goal ver over het doel te werken.

Heerenveen sterker

Heerenveen is in de tweede helft een stuk scherper en gretiger dan in de eerste. De Friezen zijn nu ook de betere ploeg, maar hebben het doel nog niet weten te vinden. Zeneli had in de 67ste minuut een kansje, maar zijn schot ging mis. Utrecht is het een beetje kwijt, maar leidt nog wel.

Wervelende Friezen

Heerenveen demonstreert in de 57ste minuut even hoeveel voetbal er in de ploeg zit. De Friezen leveren een wervelende aanval af, eindigend met Kobayashi alleen voor de keeper. De inzet van de Japanner is echter te slap en Jensen kan redden.

Yuki Kobayashi mist een enorme kans voor Heerenveen

Kans Heerenveen

In de 51ste minuut zien we een behoorlijke kans voor Heerenveen, dat tot nu toe moeizaam draait. De door Ødegaard weggestuurde Larsson schiet, maar keeper Jensen kan vrij eenvoudig pareren.

Tweede helft

Daar gaan we voor de tweede helft in de Galgenwaard. FC Utrecht leidt met 1-0 tegen Heerenveen en staat virtueel op de vierde plek.

Al na een halve minuut moet Amrabat geblesseerd van het veld. Hij wordt vervangen door Van der Maarel. Janssen schuift een linie op.

Reacties na FC Twente-Feyenoord

Rust

Het is rust in de Galgenwaard. Utrecht leidt met 1-0 tegen Heerenveen na een matige eerste helft.

Er was nog even opwinding toen scheidsrechter Kamphuis verzuimde voordeel te geven bij een uitbraak van Utrechter Amrabat, maar dat was het wel zo'n beetje.

Paal!

Bijna was daar na 36 minuten de gelijkmaker van Heerenveen. Thorsby verlengt een corner en de bal komt op de paal. Dichterbij een doelpunt zijn de Friezen nog niet geweest in Utrecht. Heerenveen bakt er sowieso nog niet veel van. Het blijft, van beide kanten, een matig schouwspel in de Galgenwaard.

GOAL FC Utrecht

Een prima doelpunt van FC Utrecht: Ludwig schiet in de 25ste minuut uit een lastige hoek de 1-0 tegen de touwen.

Een minuut eerder was er al een kans voor Barazite (Van Aken greep in), maar nu ligt de bal er wel in. Ludwig, die speelt omdat Ayoub ziek is, schiet op aangeven van Amrabat knap raak.

Knuffels voor FC Utrecht-speler Andreas Ludwig na zijn doelpunt

Slaapverwekkend

Het is na 20 minuten nog niet echt genieten geblazen bij FC Utrecht-Heerenveen. Er is niet veel te melden. Volgens commentator Jan Roelfs is het zelfs slaapverwekkend.

FC Utrecht-Heerenveen 0-0

Spandoek

Mag dit spandoek op de tribune van FC Twente-Feyenoord wel, vroegen wij ons een uurtje geleden af. Het antwoord is: nee. Politieke leuzen mogen niet van de UEFA.

Het spandoek is in de loop van de wedstrijd verwijderd, op verzoek en na ingrijpen van de Kosovaarse Twente-speler Celina.

Een politiek spandoek op de tribune bij FC Twente-Feyenoord

Aftasten

De eerste tien minuten in de Galgenwaard staan nog in het teken van aftasten. FC Utrecht doet dat iets enthousiaster dan de Friezen. Kansen hebben we nog niet gezien.

De bal rolt

De bal rolt bij de laatste eredivisiewedstrijd van deze speelronde: FC Utrecht-sc Heerenveen.

De thuisploeg krijgt al meteen een vrije trap op een gevaarlijke plek. De poging van Barazite gaat echter anderhalve meter naast.

De laatste ronde

De eredivisiezondag wordt om 16.45 uur afgesloten met FC Utrecht-Heerenveen, een duel tussen de nummer 7 en de nummer 4 van de eredivisie. Bij winst stijgen de Domstedelingen in één klap naar de vierde plek. Maar zover is het natuurlijk nog niet.

Klaar in Rotterdam

En dan is het afgelopen in Het Kasteel. Het was nog heel eventjes spannend, maar PEC Zwolle verslaat Sparta met 3-2.

GOAL Sparta

Invaller Pogba maakt koppend zijn tweede goal in blessuretijd: Sparta komt terug tot 3-2 tegen PEC Zwolle.

Sparta-PEC Zwolle 3-2

GOAL Sparta

Sparta weet in blessuretijd nog de eretreffer op het bord te krijgen. Pogba werkt de 3-1 binnen tegen PEC Zwolle.

Sparta-PEC Zwolle 3-1

Klaar in Enschede

Het is klaar in Enschede. Feyenoord wint met 3-0 en ziet de Coolsingel weer drie punten dichterbij komen.

GOAL PEC Zwolle

PEC Zwolle was Schenkeveld met rood (twee keer geel) verloren maar komt twee minuten later toch nog op 3-0 bij Sparta. Doelpunt in de 86ste minuut van Erik Israelsson.

Sparta-PEC Zwolle 0-3

GOAL Feyenoord

De wedstrijd is beslist: het was niet de wedstrijd van Jørgensen, maar de Deen schiet bijzonder fraai de 2-0 binnen.

Hij krijgt de bal met een gelukje mee en creëert vervolgens zijn eigen kans. De bal gaat snoeihard laag in de korte rechterhoek.

FC Twente-Feyenoord 0-2

Nicolai Jørgensen pikt tegen FC Twente weer zijn goaltje mee

Spanning in Enschede

Kan FC Twente nog iets aan de achterstand doen? Nou, in de 80ste minuut is het bijna 2-0 voor Feyenoord. Een voorzet van Berghuis caramboleert via Thesker net naast het Twente-doel.

Vier minuten later is het wel bijna raak voor Twente. Ünal raakt een hoge voorzet van Jensen met de punt van de linkerschoen. De bal gaat naast.

FC Twente-Feyenoord 0-1

Een kwartier voor tijd is het raak voor Feyenoord! Botteghin zet de Rotterdammers op een bevrijdende voorsprong.

Het voorwerk aan de linkerkant is van Elia, zijn voorzet kan door de vrijstaande Braziliaan moeiteloos worden binnengetikt.

Eric Botteghin, maker van de 1-0 van Feyenoord

PEC Zwolle komt in de 62ste minuut op 2-0 bij Sparta. Brock-Madsen wordt weggestuurd door Holla, gaat alleen op Kortsmit af en maakt geen fout.

Sparta-PEC Zwolle 0-2

Nicolai Brock-Madsen is blij met zijn treffer

Wissel Feyenoord

Een wissel bij Feyenoord: aanvoerder Kuijt wordt vervangen door Toornstra. De Rotterdammers zullen een manier moeten vinden om spits Jørgensen aan de praat te krijgen, want als het zo doorgaat ligt er puntenverlies voor de koploper in het verschiet.

FC Twente-Feyenoord 0-0

Goal voor PEC Zwolle! In de 51ste minuut zet Menig de Zwollenaren op fraaie wijze op een 1-0 voorsprong.

Na een mooie pass van Warmerdam verschalkt en passeert de Ajax-huurling keeper Kortsmit en hij schuift de bal vervolgens vanuit een lastige hoek binnen.

Sparta-PEC Zwolle 0-1

Queensy Menig passeert keeper Roy Kortsmit en schuift zo de 1-0 binnen

Aantrekkelijk

De tweede helft in Enschede begint alweer fijn. Eerst belegert Feyenoord het doel van Twente, dan is er een gevaarlijke uitbraak van Twente, resulterend in een schot van Klich dat overzeilt.

De tweede helft is begonnen bij FC Twente-Feyenoord. Het wachten is nog op doelpunten.

En ok in Rotterdam rolt de bal weer. Het is nog 0-0 bij Sparta-PEC Zwolle.