liveblog gesloten

Reacties PSV-AZ (3-0)

Reacties Groningen-ADO

PSV wint eenvoudig van AZ

Daar is het eindsignaal. PSV-AZ eindigt in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

Afgekeurde goal PSV

Een doelpunt van PSV wordt afgekeurd. Luuk de Jong en Adam Maher schieten de bal in de rebound gelijktijdig binnen. Maher stond buitenspel, De Jong niet.

Geen spanning meer

Het moge duidelijk zijn; de wedstrijd is wel gespeeld. Twintig minuten voor tijd doet PSV bij een 3-0 voorsprong tegen de tien van AZ rustig aan.

Rood AZ

Alles zit vandaag tegen bij AZ-speler Derrick Luckassen. Eerst een eigen goal, toen een dekkingsfout en nu een rode kaart na een slaande beweging naar Luuk de Jong.

Doelpunt PSV!

Luuk de Jong tikt vlak voor rust de 3-0 binnen. Samen met Gastón Pereiro is hij zeven spelers van AZ de baas.

Kans AZ

De eerste echte kans van AZ wordt om zeep geholpen door PSV-doelman Jeroen Zoet; hij is eerder bij de bal dan Mounir El Hamdaoui.

Afgekeurde goal Pereiro

Gastón Pereiro schiet raak voor PSV, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Het blijft bij 2-0 tegen AZ.

Reacties PEC Zwolle-Ajax (0-2)

Gerbrands en Brands

Record

PSV heeft het eredivisierecord van Ajax en FC Twente door 41 wedstrijden op rij te scoren, geëvenaard. Op 28 september 2014 scoorde PSV voor het laatst niet, dat was tegen sc Heerenveen (1-0).

Luuk de Jong loopt een voorzet van Joshua Brenet binnen, 2-0 voor PSV tegen AZ.

Drie minuten en de bal ligt er al in. Derrick Luckassen van AZ werkt een corner in eigen doel.

Aftrap

En daar is de aftrap van PSV-AZ. Meteen gevolgd door een aanval van de thuisploeg, maar het levert niks op.

PSV met Hendrix en Pereiro

PSV kan in de thuiswedstrijd tegen AZ beschikken over Jorrit Hendrix. De controlerende middenvelder had een lichte blessure overgehouden aan het duel in de Champions League bij Manchester United, maar staat gewoon in de basis bij de Eindhovenaren.

Luciano Narsingh zit wegens een blessure niet bij de selectie. Gastón Pereiro is zoals verwacht zijn vervanger.

Nog rustig

Het vizier gaat nu op PSV-AZ. Aanvang: 16.45 uur.

De voorlopige stand

De stand in de eredivisie

Bogarde trots op debutant Van de Beek

Groningen klopt ADO

En het is meteen afgelopen. Groningen wint met 2-1 van ADO door een goal in blessuretijd.

Groningen scoort

Niemand hield er nog rekening mee, maar Groningen komt diep in de blessuretijd op 2-1 tegen ADO. Danny Hoesen lijkt matchwinner te worden.

Utrecht verslaat Heracles

Daar is het eindsignaal bij FC Utrecht-Heracles Almelo. De thuisploeg wint het spectaculaire duel met 4-2 met tien man, tien jaar na het overlijden van David Di Tommaso.

Ajax wint bij PEC

Ajax is afgelopen. De Amsterdammers winnen met 2-0 bij PEC Zwolle.

Nog een doelpunt Utrecht!

Weer is daar Sébastien Haller: 4-2 voor Utrecht tegen Heracles na een mooie een-twee. En dat met tien man.

Doelpunt Utrecht!

De Galgenwaard ontploft: 3-2 voor de tien van Utrecht tegen Heracles. Sébastien Haller kopt raak uit een vrije trap, in de geest van David Di Tommaso.

Doelpunt Ajax!

De ene invaller, Lasse Schöne, bedient de andere: Thulani Serero rondt af. 2-1 voor Ajax in Zwolle.

Ajax moet nu knokken

Ajax probeert de 1-0 voorsprong tegen PEC Zwolle te consolideren. Er wordt niet meer vol op de aanval gespeeld.

Doelpunt Heracles!

Oussama Tannane krijgt de Galgenwaard weer stil. Hij schiet Heracles op 2-2 met een goed geplaatste krulbal.

Weer Nacer Barazite en dit keer met een schitterende goal. Hij schiet met links stijf in de kruising. Utrecht nu op 2-1, met tien man. Allemaal in de geest van David Di Tommaso.

Utrecht komt met tien man op 1-1 tegen Heracles. Nacer Barazite schuift de bal via de paal binnen.

Ajax blijft aanvallen

Ook in de tweede helft heeft Ajax de regie in handen bij PEC Zwolle, maar het staat nog altijd 'maar' 0-1. De thuisploeg dringt af en toe wel aan.

Eerbetoon Di Tommaso

FC Utrecht zal Di Tommaso nooit vergeten

Doelpunt Groningen!

Een eigen doelpunt van ADO Den Haag. Tom Beugelsdijk is de ongelukkige. 1-1 nu in Groningen.

Oordeel zelf

Nieuwe truc van ADO Den Haag?

Bij PEC Zwolle-Ajax (0-1), Groningen-ADO (0-1) en Utrecht-Heracles (0-1) rolt de bal weer.