Adam Maher viert de 2-0 van Michaël Maria met de supporters

FC Twente leeft nog na eerste competitiezege van 2018

Het in zwaar weer verkerende FC Twente heeft voor het eerst sinds 12 december van vorig jaar weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. Door een 2-0 zege op PEC Zwolle blijft FC Twente in de race om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Jeroen van der Lely zette FC Twente in de 21ste minuut op voorsprong en een kwartier later maakte Michaël Maria zijn eerste goal ooit voor de hekkensluiter. Na een mooie aanval prikte de verdediger (ook Van der Lely is een verdediger) de bal beheerst onder doelman Diederik Boer door.

FC Twente werkte hard in de eerste helft en wist het publiek - de Grolsch Veste was bij lange na niet vol - bij vlagen zelfs te vermaken.

Jeroen van der Lely (r) schreeuwt het uit na zijn openingstreffer

Minste punten

De confrontatie tussen de twee teams die in 2018 de minste punten haalden in de eredivisie (FC Twente acht (incl. deze wedstrijd) en PEC Zwolle elf) was na rust een stuk minder aantrekkelijk. Thomas Lam kopte een kwartier voor tijd namens de thuisploeg nog op de lat.

Sinds de 2-1 overwinning op NAC kwam FC Twente vijftien competitiewedstrijden op een rij niet tot winst. De laatste thuisoverwinning dateerde van 21 oktober van vorig jaar toen Roda JC met 3-0 werd geklopt.

Sparta

Twente verkleinde de achterstand op concurrent Sparta, dat woensdagavond tegen NAC speelt, tot één punt. PEC, dat zakte naar de achtste plaats, werd ingehaald door sc Heerenveen, dat ADO met 2-0 versloeg.

Tijdens de laatste twee speelronden treft Twente nog Vitesse (uit) en NAC (thuis).