Marco Rojas heeft gescoord voor Heerenveen

Heerenveen deelt ADO tik uit in strijd om play-offs

sc Heerenveen is in ieder geval voor een dag geklommen naar de zesde plaats in de eredivisie. ADO Den Haag, een directe concurrent voor een plaats in de play-offs, werd in Friesland met 2-0 verslagen.

Schoten van Tom Beugelsdijk en Lex Immers uit twee vroege Haagse hoekschoppen leken de opmaat voor een mooi duel, maar tot aan de rust gebeurde er niet veel meer. Yuki Kobayashi stelde de ADO-doelman met een ver schot op de proef, en dat was het.

Duikend raak koppen

Na rust werd het leuker. Marco Rojas kopte uit een voorzet van Pelle van Amersfoort duikend raak: 1-0.

Marco Rojas duikt de 1-0 binnen

Het lukte Den Haag niet om het initiatief naar zich toe te trekken, de meeste dreiging kwam van de thuisploeg, vooral door invaller Arber Zeneli. Hij brak op links een paar keer door en uit een van zijn voorzetten maakte Rojas de 2-0.

Door de nederlaag van PEC Zwolle bij Twente loopt Heerenveen op twee concurrenten drie punten uit. Vitesse, de nummer zeven, kan de Friezen morgen bij winst op AZ weer voorbij. De nummers vier tot en met acht gaan naar de play-offs.