Huub Stevens als coach van Roda JC
NOS VoetbalAangepast

Huub Stevens vertrekt als adviseur bij Roda JC

Huub Stevens heeft Roda JC verlaten als adviseur. Stevens vindt dat zijn adviezen niet worden opgevolgd. In De Limburger vertelt Stevens dat zijn vertrek pijn doet. "Ik had Roda graag geholpen dit seizoen. Ik heb een aantal keer advies gegeven, maar daar werd niks mee gedaan. Nou, dan hoeft het voor mij niet meer."

De 64-jarige Limburger werd eind vorig seizoen naar Kerkrade gehaald om Roda JC in de eredivisie te houden. Dat was een succes, want na spannende play-offs tegen MVV handhaafde Roda JC zich in de hoogste voetbalcompetitie van Nederland.

Scouting

Als het aan Stevens ligt, blijft hij betrokken bij de club uit Kerkrade. Net als tijdens de afgelopen transferperiode wil Stevens graag assisteren bij het scouten van Duitse spelers. "Dat doe ik voor Harm (technisch directeur Van Veldhoven, red.). Ik blijf bereid om hem te helpen."

Huub Stevens blijft daarnaast ook werkzaam bij Schalke 04, waar hij in de raad van commissarissen zit. "Dat kost de nodige tijd. Roda zit nog altijd in mijn hart, maar bij Schalke ben ik het meest succesvol geweest. Ik kom daar graag."

Roda vol verbazing

In dezelfde krant zegt algemeen directeur Wim Collard verrast te zijn. "We hebben nooit iets gemerkt van enige onvrede bij Huub. We hebben in de transferperiode intensief met hem samengewerkt, dat was ook de bedoeling. Daarna is dat wat minder geworden. Ik ben me van geen kwaad bewust."

Ook de eigenaar van Roda, Frits Schrouff, zag dit niet aankomen. "Ik bel Huub ongeveer een keer in de twee maanden en dan praten we bij over de club. Huub krijgt goed betaald en levert ook goed werk."

Stevens keert terug bij Roda JC, maar slechts tijdelijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl