Yannis Anastasiou EPA

Yannis Anastasiou is niet langer de trainer van Roda JC. De Griek is per direct aan de kant gezet. Huub Stevens treedt toe tot de technische staf, maar gaat niet op de bank plaatsnemen.

"Mijn rol zal een adviserende zijn", zei Stevens op een persconferentie. "Ik wil de wedstrijden vanaf de tribune zien, dan heb ik beter zicht. Ik zal wel in contact staan met de mensen op de bank."

Het is een belangrijke periode voor Roda JC, want de Limburgers staan aan de vooravond van de finale van de play-offs om klassebehoud. MVV is donderdag en zondag de tegenstander.

Stevens keert terug bij Roda JC, maar slechts tijdelijk

Anastasiou

De 44-jarige Anastasiou eindigde met Roda JC als zeventiende in de eredivisie. In de vorige ronde van de play-offs was Roda JC over twee wedstrijden ternauwernood te sterk voor Helmond Sport.

Anastasiou zou Roda na het seizoen gaan verlaten; hij heeft een contract bij het Belgische KV Kortrijk getekend.

"Ik heb een goede band met Yannis", vertelde Stevens. "Ik heb hem geprobeerd te bellen, maar ik krijg geen contact. Ik ga dat zeker nog een keer proberen."

Huub Stevens ProShots

De 63-jarige Huub Stevens, die van 1993 tot 1996 trainer was van Roda JC en zijn ploeg in 1995 naar de tweede plaats in de eredivisie leidde, gaat de club in de belangrijke slotfase van het seizoen van dus van raad voorzien. Stevens verwoordt het zo: "Ik ga de handen uit de mouwen steken om de club te behouden voor de eredivisie."

Tijdens de wedstrijden ligt de coaching langs het veld in handen van de huidige leden van de technische staf (Rick Plum, René Trost en Robert-Jan Zoetmulder).

STER reclame