Lionel Messi

Barcelona wint simpel en ziet Real opnieuw punten verspelen

FC Barcelona blijft ongenaakbaar in de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Ernesto Valverde klopte laagvlieger Levante met 3-0.

Lionel Messi speelde zijn 400ste wedstrijd in La Liga en luisterde zijn jubileum op met de openingstreffer.

Na twaalf minuten schoot de Argentijn zijn 365ste competitiegoal - evenveel als Bayern-legende Gerd Müller - via de binnenkant van de paal binnen, op aangeven van Jordi Alba.

Luis Suárez viert zijn goal met ploeggenoten

Nog voor rust vergrootte FC Barcelona de marge. Luis Suárez, die daarvoor nog een grote kans onbenut liet, sloeg dit keer wel toe met een schitterende knal.

In de tweede helft waren de hoogtepunten spaarzaam. Suárez stuitte op Levante-doelman Oier Olazábal, daar leek het bij te blijven. Paulinho maakte er in de extra tijd toch nog 3-0 van.

Dembélé

Ousmane Dembélé startte voor het eerst sinds zijn blessure in de basis en hield het ruim een uur vol. FC Barcelona behoudt op de ranglijst een voorsprong van negen punten op nummer twee Atlético Madrid.

Gareth Bale baalt na de gelijkmaker van Celta de Vigo

Real Madrid verspeelde voor de achtste keer dit seizoen punten. De Madrilenen, die vierde staan, kwamen niet verder dan 2-2 bij Celta de Vigo. Het verschil met de Catalanen is nu opgelopen tot zestien punten, al heeft Real nog wel een wedstrijd tegoed.

Daniel Wass zette de thuisploeg in de eerste helft met een weergaloze stift op voorsprong. Gareth Bale herstelde de schade door in een mum van tijd twee keer te scoren.

Een kwartier voor tijd miste Celta een strafschop op 2-2, maar met een krachtige kopbal bezorgde Maximiliano Gomez de nummer veertien van de Spaanse competitie toch nog een verdiend punt.