Diego Costa viert feest met de Atlético-fans; het kost hem een tweede gele kaart

Diego Costa eist met goal en rode kaart hoofdrol op bij Atlético

Atlético Madrid heeft in La Liga zonder al te veel problemen gewonnen van Getafe: 2-0. De wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van Diego Costa in de Spaanse competitie en de aanvaller vertolkte meteen een hoofdrol.

Voor rust liet Costa, die woensdag zijn rentree maakte in de beker en meteen scoorde, zich vooral gelden door ruzie te maken en het vuurtje op te stoken. Bij de 1-0 van Ángel Correa in de achttiende minuut, op aangeven van Antoine Griezmann, had Costa geen aandeel.

Na ruim een uur kreeg Costa een gele kaart nadat zijn arm hardhandig in aanraking kwam met Getafe-verdediger Dakonam Djene. Vijf minuten later schoot hij knap de 2-0 binnen, waarna hij de tribune oprende en feestvierde met de Atlético-fans. De scheidsrechter was daar niet van gediend en presenteerde Costa zijn tweede gele kaart, en dus rood.

Met tien man kwam Atlético niet meer in de problemen. De ploeg van trainer Diego Simeone staat tweede, op zes punten van koploper FC Barcelona met een wedstrijd meer gespeeld.

Dani Parejo

Ook Valencia won zaterdag zijn eerste wedstrijd van 2018. Thuis tegen het gepromoveerde Girona moest Valencia al snel een tegendoelpunt incasseren, maar de ploeg van trainer Marcelino García Toral sloot het duel alsnog winnend af: 2-1.

Het verrassend goed draaiende Girona, tiende in La Liga, scoorde via Portu al in de achtste minuut. De bezoekende ploeg dacht even aan een stuntje, maar Valencia kwam langszij via een eigen doelpunt van Jonás Ramalho. Kort na rust maakte aanvoerder Dani Parejo vanaf de strafschopstip de winnende treffer.

Valencia bezet de derde plaats in Spanje, twee punten achter Atlético Madrid.

Zouhair Feddal (r) kopte op aangeven van Joaquín (l) de 1-2 binnen

Real Betis besliste een spectaculaire derby van Sevilla zaterdag in zijn voordeel. In een kolkend Estadio Ramón Sánchez Pizjuan werd het 5-3 voor de bezoekers. Nooit eerder vielen er in La Liga zoveel goals in de derby van Sevilla. Het oude record van zeven goals in totaal dateerde van 1940 en 1942.

Al na 22 seconden lag de bal in het net van Sevilla (fraai gekruld schot van Fabián Ruiz) en de laatste treffer kwam ver in blessuretijd van de voet van Betis-invaller Tello. Dankzij de overwinning op de stadgenoot klom Betis naar de achtste plaats in La Liga met 24 punten uit achttien duels. Sevilla neemt met 29 punten de vijfde plek in.