Een bewoner in het zuiden van Vietnam wordt geëvacueerd vanwege de storm Tembin
NOS Nieuws

Vietnam haalt opgelucht adem: orkaan Tembin toch niet aan land

De gevolgen van de orkaan Tembin, die op de Filipijnen een spoor van dood en verderf trok, lijken in Vietnam mee te vallen. Zo'n 650.000 mensen in de Vietnamese Mekong Delta waren geëvacueerd, maar de orkaan is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm.

Weerkundigen hadden aangekondigd dat Tembin over de zuidelijke punt van de delta zou trekken, waarbij werd gewaarschuwd voor hevige regen en stormwinden. Omdat gebouwen en huizen in dat gebied niet op zulk zwaar weer zijn gebouwd, werd rekening gehouden met grote schade.

Maar op de Zuid-Chinese Zee nam de orkaan in kracht af, veranderde wat van richting en daardoor kwam hij niet in Vietnam aan land. Verwacht wordt nu dat hij verder afzwakt en wegtrekt over de Golf van Thailand.

Filipijnen

De vrees voor Tembin in Vietnam was vooral groot na de enorme overstromingen en aardverschuivingen die hij het afgelopen weekend op de Filipijnen veroorzaakte. Daar kwamen ten minste 164 mensen om het leven en raakten er nog 171 vermist.

In het zuiden van de Filipijnen zitten nu nog steeds zo'n 97.000 mensen in 261 opvangcentra. Nog eens 85.000 mensen zijn elders opgevangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl