NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

Halen de Oranje-handbalvrouwen de finale van het WK? Dat is de vraag die sportminnend Nederland vandaag bezighoudt. Om 17.30 uur moet de ploeg van bondscoach Helle Thomsen het opnemen tegen titelverdediger Noorwegen.

De NOS houdt u van elk doelpunt op de hoogte via een liveblog op NOS.nl. Een samenvatting van de wedstrijd is te zien in Nieuwsuur. In Langs de Lijn En Omstreken blikken we uitgebreid terug op de wedstrijd en hoort u reacties van de hoofdrolspeelsters.

In alle avonduitzendingen is er ook aandacht voor de EK zwemmen kortebaan in Kopenhagen. De 100 meter vrije slag voor vrouwen staat vandaag op het programma en dat belooft weer een mooie strijd te worden tussen Ranomi Kromowidjojo en de Zweedse Sarah Sjöström.

Michael van Gerwen

Op het WK darts komen vandaag geen Nederlanders in actie. Wel speelt Phil Taylor zijn partij in de eerste ronde tegen Chris Dobey. De beste darter aller tijden speelt in Londen het laatste grote toernooi uit zijn rijke loopbaan.

In het Lunchjournaal en Sportjournaal een samenvatting van de partij van de nieuwe koning van het darts. Michael van Gerwen nam het donderdagavond al op tegen landgenoot en voormalig BDO-wereldkampioen Christian Kist.

In het Lunchjournaal kijken we terug op de wedstrijd Ajax-Excelsior van donderdagavond, maar in het Sportjournaal werpen we al een blik vooruit. Zondagmiddag staat immers AZ-Ajax op het programma. Door het puntenverlies van PSV lijkt de titelstrijd weer helemaal open te liggen. De winnaar van de topper mag weer dromen over het kampioenschap.

Door het midweekse programma van de afgelopen dagen is er geen vrijdagavondwedstrijd in de eredivisie.

Uitzendingen vrijdag

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
17.00 uurLiveblog halve finale WK handbalNOS.nl
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl