NOS VoetbalAangepast

De sfeer is anders bij Ajax door interlandperiode

Ajax wil zich zaterdag bij NAC Breda herstellen van de thuisnederlaag tegen FC Utrecht van twee weken geleden. In de tussenliggende interlandperiode had trainer Marcel Keizer weinig om handen. "Als je verliest, speel je het liefst meteen weer."

Keizer heeft altijd moeite met interlandperiodes

"Maar ik ben nooit blij met een interlandbreak", zei hij op zijn wekelijkse persconferentie. "Ik heb tien dagen geen volledige groep gehad. Pas twee dagen voor de wedstrijd zijn de internationals weer terug."

WK-gangers als roergangers

Doordat Marokko (Hakim Ziyech) en Denemarken (Lasse Schöne en Kasper Dolberg) zich de afgelopen week geplaatst hebben voor het WK is de sfeer op de trainingen bij Ajax de laatste dagen ook anders.

Keizer met een glimlach: "Zij hebben nu het heft in handen. Dat zal wel een aantal maandjes zo blijven, want wij gaan niet naar het WK. Nee, het is prachtig voor die jongens. Het is ze gegund. En ze zijn heel teruggekomen, ook lekker."

Door de nederlaag tegen Utrecht is de achterstand op koploper PSV opgelopen tot acht punten. Maar Ajax voelt zich nog allerminst verslagen en wil de komende tijd ook nadrukkelijk van zich afbijten. Keizer wil dat zijn ploeg de tegenstanders vaker vastzet op eigen helft en dat overwicht vervolgens niet meer uit handen geeft.

"Tegen Utrecht konden we niks los spelen. We hebben aardig wat gewonnen, maar moeten nog steeds veel meer kansen creëren. Op het middenveld zoek ik naar balans en combinatievoetbal. Dat loopt nog niet lekker."

Daarom gaf hij Siem de Jong de vorige keer de voorkeur boven Donny van de Beek, die dinsdag debuteerde in Oranje. Of hij dat tegen NAC weer gaat doen, wilde Keizer niet zeggen.

"Siem is meer een nummer tien en Donny speelt gecontroleerder. En vergeet Frenkie de Jong niet. Die is er ook nog", aldus Keizer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl