NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 17 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het is mistig en die mist kan lang blijven hangen. Vanmiddag wisselvallig met mogelijk een bui. Het wordt 15 tot 17 graden.

De kermis op het Malieveld in Den Haag is gisteravond eerder gesloten nadat op het terrein vechtpartijen waren uitgebroken. Zeker twee mensen zijn opgepakt. Een politiewoordvoerder noemde de sfeer op het Malieveld "chaotisch". De kermis zou zaterdag eigenlijk tot middernacht duren. Bezoekers werden al een uur eerder richting de uitgangen gedreven. Tientallen agenten waren betrokken bij de actie op het Malieveld.

Politie op de Haagse Kermis

De Palestijnse Hamas-beweging komt tegemoet aan eisen van de rivaliserende Fatah-beweging van president Abbas. Hamas ontbindt zijn regerende comité in de Gazastrook en wil meewerken aan vrije verkiezingen. Daarmee lijkt een eenheidsregering voor de Palestijnse gebieden dichterbij te komen.

Sinds tien jaar heeft Hamas het voor het zeggen in de Gazastrook en regeert Fatah op de Westelijke Jordaanoever. Leden van Hamas en Fatah praten sinds vorige week in Egypte over verzoening.

Een medewerker van de populaire Netflix-serie Narcos is vermoord toen hij op zoek was naar geschikte opnamelocaties voor het komende vierde seizoen van de serie. Dat gaat over de Mexicaanse drugsscene. De 37-jarige locatiescout werd begin deze week dood gevonden in zijn auto in Temascalapa, niet ver van de grens met de deelstaat Hidalgo. Dat is de staat met hoogste moordcijfer van Mexico. De politie als Netflix weten niet wat er precies is gebeurd.

De Duitse architect Albert Speer junior is overleden. Hij was onder meer betrokken bij de nieuwbouw van de Europese Centrale Bank en de Europawijk in zijn woonplaats Frankfurt. Hij heeft over de hele wereld gebouwen ontworpen, maar is bij het grote publiek toch vooral bekend door zijn vader, nazi-kopstuk Albert Speer, de architect en stedenbouwkundige in dienst van Adolf Hitler. Speer junior distantieerde zich van zijn vader, maar werkte ook mee aan een documentaire over hem. Albert Speer was 83 jaar.

Het hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank in Frankfurt

Verder vandaag...

Vanavond worden in Amsterdam de toneelprijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke dragende rol uitgereikt. Peter van den Begin, Jorn Heijdenrijk, Hans Dagelet, Hans Croiset zijn genomineerd voor de Louis d'or, de beste mannelijke rol. Romana Vrede, Karina Smulders, Janneke Remmers, Jacqueline Blom dingen mee om de Theo d'or-prijs voor beste vrouwelijke actrice.

Er veel sport vandaag. Een vol programma in de eredivisie met om 16.45 uur de kraker tussen PSV en Feyenoord. Max Verstappen komt om 14.00 uur in actie bij de Grand Prix van Singapore. Het circuit lijkt de racewagen van Red Bull goed te liggen; Verstappen start op de tweede positie, na Ferrari-coureur Sebastian Vettel.

De eerste drie van de kwalificatie: Verstappen (2), Vettel (1) en Ricciardo (3)

De cavalerie houdt in Den Haag een generale repetitie voor Prinsjesdag. Om 10.00 uur wordt er geoefend op het Buitenhof en om 11.30 uur loopt het defilé ter paard over de Lange Voorhout. Morgen vindt de strandoefening van de Cavalerie Ere-Escort plaats in Scheveningen. Prinsjesdag is dinsdag, de derde dinsdag van september.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl