Verdachte Mark de J. in actie tijdens het NK tennis
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Mark de J. eist in kort geding dna op in zaak-Everink

De Rotterdamse verdachte van de moord op zakenman Koen Everink, Mark de J., probeert via de rechter dna-sporen los te krijgen die zijn onschuld moeten bewijzen.

Het gaat om genetisch materiaal van onbekenden dat is aangetroffen in de auto van De J. en bij het lichaam van het slachtoffer, schrijft Rijnmond. Zijn advocaat heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de staat, dat volgende week dient.

Het OM wil dat dna-materiaal niet vrijgeven. Volgens advocaat Kaarls is dat onterecht, omdat de verdediging zelf nader onderzoek moet kunnen doen.

Keukenmessen

De J. ontkent dat hij de moord heeft gepleegd. Hij blijft erbij dat hij na zijn bezoek aan Everink in zijn auto is ontvoerd en dat anderen de zakenman om het leven hebben gebracht. Het dna-materiaal kan dat scenario ondersteunen, zegt advocaat Bob Kaarls.

Begin deze maand wees de rechtbank het verzoek van de verdachte om aanvullend onderzoek af, omdat dit niet zou bijdragen aan de beoordeling van de zaak. Ook bepaalde de rechtbank in een regiezitting dat de 30-jarige De J. langer vast moet blijven zitten.

De familie van De J. gelooft in diens onschuld en heeft een beloning van 40.000 euro beschikbaar gesteld voor een tip waarmee de onschuld kan worden aangetoond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl