Mark de J. in actie tijdens het NK van 2015
NOS NieuwsAangepast

Rechtbank wijst aanvullend onderzoek in moordzaak-Everink af

De rechtbank heeft het verzoek van de verdachte van de moord op Koen Everink om aanvullend onderzoek uit te voeren, afgewezen. Ook bepaalde de rechtbank in een regiezitting dat de 30-jarige Mark de J. langer vast moet blijven zitten.

Advocaat Bob Kaarls wilde meer onderzoek naar dna-sporen die zijn gevonden. Zo werd er dna gevonden van onbekende mensen, maar de rechtbank vindt nog een onderzoek niet noodzakelijk; dat zou niet bijdragen aan de beoordeling van de zaak.

Eerder werd een verzoek om een aanvullend dna-onderzoek ook al afgewezen. De J.'s toenmalige advocaat Pieter Hoogendam stapte toen op. Hoogendam zei dat hij door de afwijzing zijn werk niet goed kon doen.

Voormalig tenniscoach Mark de J. wordt ervan verdacht vorig jaar maart Koen Everink om het leven te hebben gebracht met messteken. Volgens de verdediging is De J. niet de dader, maar zijn er meer daders. De J. zegt dat hij door onbekende Marokkanen is gegijzeld en vervolgens weer is losgelaten.

Bloed in auto

Maar volgens het Openbaar Ministerie wijst alles in de richting van De J. Hij was als laatste bij Everink thuis, in zijn auto is bloed van Everink gevonden en hij had een forse gokschuld bij de zakenman.

De zaak wordt inhoudelijk behandeld op 11, 12 en 13 december.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl