NOS NieuwsAangepast

Aantal overnachtingen in 'echt hotel' blijft stijgen

Het aantal hotelovernachtingen in Nederland blijft toenemen. In de eerste helft van dit jaar steeg het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels met 9 procent ten opzichte van vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Volgens het CBS maken vooral buitenlandse gasten vaker gebruik van een hotel. Al lange tijd zijn Duitsers de grootste groep buitenlandse gasten, gevolgd door Amerikanen en Britten. Ook het aantal overnachtingen van Russen steeg flink, met 45 procent. De afgelopen twee jaar daalde het aantal Russische overnachtingen juist.

Van alle regio's en gemeenten is Amsterdam de absolute koploper als het gaat om hotelovernachtingen. De hoofdstad is goed voor ruim een derde van alle overnachtingen. De helft daarvan werd geboekt door buitenlanders.

Toch nam in andere steden het aantal overnachtingen ook toe. Zo steeg dat aantal in Utrecht met 34 procent. Den Haag en Rotterdam zijn ook steeds meer in trek.

In de cijfers zijn overigens alleen overnachtingen in officiële hotels meegenomen. Mensen die bij particulieren sliepen via websites als Airbnb, tellen niet mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl