In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Steeds meer mensen overnachten in Drenthe

Het aantal hotelovernachtingen in Nederland blijft toenemen. De provincie Drenthe is koploper. Daar steeg het aantal overnachtingen met 25 procent, schrijft RTV Drenthe, op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Dat er zoveel meer mensen logeren in Drenthe is opmerkelijk. Landelijk steeg het aantal overnachtingen met 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Verschillen

In Drenthe kwamen de meeste bezoekers uit eigen land. Over heel Nederland gekeken waren er juist net iets meer overnachtingen van buitenlandse dan van binnenlandse gasten. De meeste buitenlanders zijn Duitsers. Maar ook veel Britten en Amerikanen slapen in ons land.

Terwijl het aantal hotelovernachtingen landelijk groeit, wordt Limburg plots geconfronteerd met een flinke afname. Omroep L1 schrijft op basis van de CBS cijfers, dat het aantal hotelovernachtingen in de provincie daalde met 6,5 procent. Alleen in Flevoland daalde ook het aantal overnachtingen. In alle andere provincies steeg het.

Koploper

Van alle regio’s en gemeenten is Amsterdam de absolute koploper als het gaat om hotelovernachtingen. Bijna een derde van het totaal, en ruim de helft van de hotelovernachtingen door buitenlanders, gebeurde in de hoofdstad.

In de cijfers zijn overigens alleen overnachtingen in officiële hotels meegenomen. Mensen die bij particulieren sliepen via bijvoorbeeld websites als AirB&B, tellen niet mee.

Advertentie via Ster.nl