Een McGregor-winkel in Amsterdam
NOS Nieuws

Doorstart kledingwinkels McGregor mislukt

Het nieuwe moederbedrijf van kledingmerken McGregor, Gaastra en Adam Menswear verkeert ook in financiële problemen. Doniger Fashion Group heeft vanmiddag uitstel van betaling aangevraagd bij de rechter in Amsterdam. Dat verzoek is inmiddels toegewezen.

Vorig jaar kreeg McGregor Fashion Group Holding acute betalingsproblemen, waarna surseance van betaling volgde. Het bedrijf maakte met nieuwe eigenaren een doorstart onder de naam Doniger Fashion Group, maar ook dat verkeert nu in zwaar weer.

"Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z'n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden", zegt Joep van Straaten, ceo van Doniger Fashion Group.

Winkels open

Bij Doniger Fashion Group zijn zo'n 600 voltijdbanen, waarvan de helft in Nederland.

De 75 winkels van het concern blijven voorlopig open. De onderneming gaat samen met de bewindvoerder op zoek naar een oplossing. 53 van de winkels staan in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl