Robin van Persie na afloop van zijn laatste interland, tegen Tsjechië in 2015
NOS VoetbalAangepast

Van Persie loopt schouderblessure op; Oranje onzeker

Robin van Persie heeft op de training van Fenerbahçe een schouderblessure opgelopen. Hij staat naar alle waarschijnlijkheid tien tot veertien dagen aan de kant, zo meldt de dokter van de Turkse club. Dat zou betekenen dat hij de komende twee wedstrijden van Oranje zal missen.

De 34-jarige Van Persie was juist voor het eerst sinds twee jaar weer eens opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Dick Advocaat maakte gisteren bekend dat de topscorer aller tijden van Oranje is geselecteerd voor de komende twee WK-kwalificatieduels.

Van Persie speelde zijn laatste interland op 13 oktober 2015 tegen Tsjechië, drie dagen nadat hij als invaller tegen Kazachstan op honderd interlands was gekomen. "Ik denk dat hij nog steeds een van de beste aanvallers is die we hebben", zei Advocaat over Van Persie.

Onduidelijkheid over Oranje

FOX Sports meldde dat de aanvaller zich maandag toch meldt in Noordwijk. De dokter van de Turken meldde daarentegen dat de club de aanvaller blijft behandelen.

Oranje speelt op donderdag 31 augustus in Parijs tegen Frankrijk. Bulgarije is op zondag 3 september te gast in de Arena.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl