Maradona poseert voor een fan tijdens de wedstrijd PSV - AZ
NOS NieuwsAangepast

'Mijn voetbalshirt voor Maradona' bij meet and greet

Het is een droom die uitkomt voor Nico Mourits uit Den Haag. Vanmiddag ontmoet hij zijn grote held, voetballegende Diego Maradona, tijdens een meet and greet bij een hotel in Mierlo.

Hij is een van de uitverkorenen die de Argentijn mogen ontmoeten. Maradona is sinds begin deze maand met zijn team FC Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten op trainingskamp in het Brabantse Mierlo.

Mourits had zich aangemeld voor de ontmoeting, maar toch had hij de ontmoeting met zijn held nog bijna gemist. Hij had gisteren zijn mail niet geopend en zag pas vanochtend dat hij vandaag, samen met honderd andere fans, naar Maradona mag.

'Live is life'

Mourits volgt Maradona al sinds de voetballer in 1986 wereldkampioen werd met Argentinië. "Ik heb hem toen zien schitteren tegen Engeland. Het bekende verhaal van de 'hand van God'. En van de rush in die wedstrijd. Het is een moment uit de kwartfinale dat me nog altijd bijstaat. Hij maakte een prachtige dribbel vanaf de middenlijn. Hij passeerde vijf Engelse spelers. Peter Reed, een goede voetballer in die tijd, stond erbij alsof-ie voor het eerst op het veld stond."

WK 1986: Maradona's 'hand van god' en solo tegen Engeland

En natuurlijk herinnert Mourits zich ook de beroemde warming-up van Maradona, waarbij hij voor een wedstrijd van Napoli ontspannen en met zijn veters nog los een balletje hooghoudt op het nummer van Live is life van de band Opus. Mourits: "Dat is ook Maradona. Het had weinig met voetbal te maken, maar hij maakte er wel een show van."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Elke fan mag bij de meet and greet een shirtje ruilen met de voetballegende. Mourits neemt een shirtje mee van zijn eigen voetbalvereniging in Den Haag, RAS. "Ik heb nog een mooi oud shirt. Daar zet ik mijn handtekening op en dan ruil ik dat met Maradona, dat wil hij vast graag hebben."

Het is nog niet duidelijk of hij de oud-topvoetballer ook iets mag vragen. Maar er is nog meer onduidelijk, vertelt Mourits. Want oorspronkelijk zou de ontmoeting om half elf zijn, maar 'Pluisje' heeft het inmiddels verplaatst naar de middag. Mourits: "Hij zal waarschijnlijk eerst een worst gaan eten bij de HEMA", reageert Mourits lachend, doelend op het bezoek dat Maradona eerder deze maand bracht aan het warenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl