Nick Kyrgios schreeuwt het uit na zijn overwinning op Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal buigt in Cincinnati voor Kyrgios

Nick Kyrgios is ten koste van Rafael Nadal doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Cincinnati. De Australiër versloeg de vijftienvoudig grandslamwinnaar in twee sets: 6-2, 7-5.

De 22-jarige Kyrgios sloeg tien aces en maakte in iets meer dan één uur en twintig minuten korte metten met Nadal. Beiden stonden enkele uren eerder nog op de baan voor hun (door regen) uitgestelde partij in de derde ronde, Kyrgios versloeg Ivo Karlovic, terwijl Nadal zijn landgenoot Albert Ramos Viñolas naar huis stuurde.

"Nick is altijd een zware tegenstander", vertelt Nadal, die ondanks de nederlaag zal opschuiven naar de nummer-één-positie op de wereldranglijst. "Hij is een geweldige speler, maar ik speelde niet goed."

Ferrer een na oudste

De volgende tegenstander van Kyrgios is een andere Spanjaard. David Ferrer bleek in twee sets te sterk voor Dominic Thiem. De 35-jarige Ferrer is nu de op één na oudste speler die in de 'open era' de laatste vier in Cincinnati bereikt. In 1970 was Ken Rosewall een half jaar ouder toen hij de halve finales haalde.

Door de eliminatie van Nadal en Thiem en de afmelding van onder anderen Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray, Stan Wawrinka, Marin Cilic, Milos Raonic en Kei Nishikori is Grigor Dimitrov van de overgebleven spelers de speler met de hoogste ranking.

De nummer elf van de wereld won eenvoudig met 6-2,6-1 van Yuichi Sugita en treft nu John Isner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl