Eljero Elia scoorde in de eerste wedstrijd tegen Club Brugge

Elia schakelt Vormer en Denswil uit in miljoenenbal

Eljero Elia heeft met Istanbul Basaksehir de play-offronde van de Champions League bereikt. De Turken wonnen in eigen huis met 2-0 van Club Brugge, na het 3-3 gelijkspel een week eerder.

Emmanuel Adebayor en Edin Visca scoorden voor Istanbul Basaksehir. Elia werd na 78 minuten gewisseld.

Bij Club Brugge stonden Stefano Denswil en Ruud Vormer aan de aftrap. Voor de Belgen resteert een plek in de vierde voorronde van de Europa League.

Nicosia door na drie doelpunten in verlenging

Keeper Boy Waterman en Lorenzo Ebecilio plaatsten zich met Apoel Nicosia, dat vorige week trainer Mario Been ontsloeg, voor de volgende ronde.

Nicosia had de eerste wedstrijd tegen het Roemeense FC Viitorul Constanta met 1-0 verloren, maar won de thuiswedstrijd door drie doelpunten in de verlenging met 4-0.

Mick van Buren verloor met Slavia Praag met 2-1 bij Bate Borisov en dat was na de 1-0 thuiszege net voldoende voor een plekje in de play-offs.

Virgil Misidjan was met Loedogorets ook dicht bij de volgende ronde. De Bulgaarse ploeg won met thuis met 3-1 van Hapoel Beer Sheva, maar dat was niet genoeg na 2-0 uitnederlaag.