Stefano Denswil
NOS VoetbalAangepast

Denswil en Elia trefzeker in voorronde Champions League

Stefano Denswil en Eljero Elia hebben woensdagavond hun visitekaartje afgegeven in de derde voorronde van de Champions League.

De Nederlanders troffen elkaar in het duel tussen Club Brugge en Istanbul Basaksehir (3-3) en waren allebei trefzeker. Denswil zelfs twee keer.

De centrale verdediger schoot na ruim een kwartier een vrije trap binnen. Dat betekende de 2-0 voor Club Brugge, want in de openingsfase scoorde nieuwkomer Dennis al.

Transfer

Voor Denswil zou het zomaar zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge geweest kunnen zijn, want hij staat in de belangstelling van Hamburger SV.

Voormalig Feyenoorder Elia, die in de eerste helft nog op de paal schoot, maakte na ruim een uur de 2-2 na een dekkingsfout bij de Belgen. Kort daarvoor strafte Marcio Mossoro balverlies van Marvelous Nakamba (ex-Vitesse) af.

De comeback van Istanbul Basaksehir kreeg nog meer glans toen Mossoro een kwartier voor tijd de 2-3 aantekende. Denswil had echter het laatste woord, met wederom een vrije trap.

Been verliest

Mario Been ging met APOEL Nicosia met 1-0 onderuit bij het Roemeense FC Viitorul Constanta, dat getraind wordt door de vroegere Roemeense sterspeler Gheorghe Hagi.

Celtic, zonder de geblesseerde Moussa Dembele, kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Rosenborg BK.

Volgende week woensdag 2 augustus staan de returns op het programma. Alleen FC Sheriff-FK Qarabag wordt op 1 augustus gespeeld.

Uitslagen Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl